Kookmarathon brengt € 4.500,00 op voor McDonald Huis

Zwolle – Op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober organiseerde Nieuwe Buitensociëteit Zwolle de Kookmarathon. Het culinaire evenement vond plaats binnen en buiten de bekende Zwolse locatie tegenover het station. Met het goedgevulde programma viel er voor iedereen iets te beleven. Kookworkshops, proeverijen, diners, feest, een vrijdagmiddagborrel en recordpogingen. Tijdens de 36 uur durende recordpoging kon iedereen op elk moment in en uitlopen. Buiten het bieden van een nieuw Zwols culinair evenement stond het uiteindelijke doel voorop: een mooie opbrengst voor het Ronald McDonald Huis Zwolle.
Naast een nobel doel waren fun, vermaak én recordpogingen wat de Kookmarathon zo de moeite waard maakten. Zo werden er binnen 36 uur een Orsolino, de bekende zwolse taart, van 33 meter gebakken én verkocht, 700 oliebollen gebakken en meer dan 1000 gerechten bereid. Op zaterdagmiddag was er een cupcake contest waar kinderen de bekende cakejes konden versieren om vervolgens te swingen bij een Zumba workout. Verschillende kookworkshops en een spetterende party op vrijdagavond maakten de recordpoging tot een smaakvol en afwisselend evenement. Of 36 uur koken en het bakken van 33 meter Orsolino tot geslaagde recordpogingen heeft geleid, is op dit moment nog niet bekend.

Goed doel
Het gevarieerde programma begon vrijdagochtend met een groots ontbijt waar burgemeester Henk Jan Meijer het startsein gaf. In zijn toespraak noemde hij de Kookmarathon een hartverwarmend initiatief. Een idee van een mooi Zwols bedrijf, waarbij de enorme betrokkenheid van Zwolse ondernemers nog weer eens duidelijk werd. Luciën van de Veerdonk, General Manager Nieuwe Buitensociëteit, bedankte op zijn beurt alle sponsoren. Zonder de enorme gulheid en bereidheid van de vele sponsoren zou een dergelijk evenement nooit van de grond zijn gekomen. Het overgrote deel van middelen én ingrediënten werd namelijk geschonken door kleine en grote ondernemingen uit Zwolle en wijde omgeving. Ondernemers die allen het Ronald McDonald Huis Zwolle een warm hart toedragen. Apparatuur, kookwaar, ingrediënten en mankracht. Niets was te gek. Na 36 uur koken werd er een mooie cheque met een waarde van € 4.500,00 overhandigd. Al met al een prachtig resultaat voor deze eerste editie van de Kookmarathon. De ovens worden alvast voorverwarmd voor de editie van 2013.
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Hier op Weblog Zwolle is al gezegd dat het wereldrecord koken bij Guinness op 36 uur en 2 minuten stond. Kan je zo opzoeken via Google. Poging dus jammerlijk mislukt.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.