Gevaarlijke middengeleider Fietssnelweg wordt blauw

Zwolle – De afgelopen dagen onstond er enige commotie rond een opstaande rand in het midden van de nieuwe Fietssnelweg tussen de Hanzeboog en het ring van Zwolle. De gemeente Zwolle laat aan de bezoekers van Weblog Zwolle de volgende reactie weten:

"Vanzelfsprekend hebben we als gemeente ook gemerkt dat er commotie is ontstaan over de veiligheid van de fietssnelweg. Inmiddels hebben we daarover ook contact gezocht met de Fietsersbond. De route is ontworpen vanuit de gedachte dat beide banen bij normaal gebruik breed genoeg zijn om als (brom)fietser twee naast elkaar rijdenden fietsers goed te kunnen passeren. De komende weken zal de verhoogde middengeleider op dit nieuwe traject geaccentueerd worden met een duidelijke, blauwe kleur. Bovendien wordt de verlichting ter plekke nog verbeterd. Wij denken, net als de Fietsersbond, dat de route daarmee veilig is, en veiliger dan een route zonder middengeleider. Vanzelfsprekend blijven we wel attent op hoe de nieuwe route gebruikt wordt. Indien nodig nemen we aanvullende maatregelen."

Artikel delen:
Reacties 19
 1. lichtblauw op witte weg valt denk ik wel op.
  Moeten de gemeente maar even het voordeel vd twijfel geven vind ik. Reageren snel om fout te herstellen.


  ⚠️ Meld

 2. Ja hoor, we maken de rand blauw 😮 Hoe verzin je het. Dat wij dat hier niet hebben kunnen bedenken. Gewoon weghalen die rand, want het komt zo niet goed. Vanaf heden krijgen we ‘gewonden met voorbedachte rade’.


  ⚠️ Meld

 3. Men gaat er (zeer naief!) van uit dat fietsers keurig met 2 naast elkaar fietsen…
  Dan kan de inhaler wel passeren.
  Dat is het schoolvoorbeeld van ambtenarengedrag.

  Wakker worden…


  ⚠️ Meld

 4. @HansV:
  Jij draait het helemaal om, de wereld op zijn kop. Volgens mij mogen fietsers met twee naast elkaar, drie mag niet. Dan is het toch logisch dat ambtenaren uitgaan van twee naast elkaar en daarnaast nog ruimte om in te halen?

  Dat is simpelweg het kader wat ze hebben meegekregen. Waar zouden ze anders vanuit moeten gaan; 3, 4, 5 of 6 naast elkaar? Die keuze is per definitie arbitrair.

  Wakker worden inderdaad…


  ⚠️ Meld

 5. De gemeente Zwolle gaat met een blauwe markering de middengeleider op de nieuwe fietssnelweg langs het spoor beter zichtbaar maken.

  Ook de straatverlichting langs het fietspad tussen Hanzeland en de nieuwe Hanzeboog wordt verbeterd. Dat zegt de gemeente naar aanleiding van klachten van de Zwolse Fietsersbond.

  bron:Stentor


  ⚠️ Meld

 6. Ben blij dat die rand er is, al kwamen zaterdag me de fietsers en wandelaars??! me al tegemoet gereden. Volgens mij houden we hier al HEEL lang rechts aan.

  En blauw valt ook wel op als er verlichting is hoor.


  ⚠️ Meld

 7. @bangerik Wandelen, als er geen voetpad is, doe je tegen het verkeer in, aan de linkerkant. Zodat je het verkeer aan kunt zien komen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.