Landstede Volleybal wint eerste duel voor CEV Cup

Zwolle – Landstede Volleybal heeft dinsdagmiddag het eerste duel voor de 1/16 finale van de Europese CEV Cup gewonnen in Roemenië. Tegen Dinamo Boekarest werd de uitslag 0-3 voor de volleyballers uit Zwolle. De setstanden waren: 32-34, 24-26 en 20-25. Woensdag 31 oktober speelt Landstede het tweede en beslissende duel thuis, in het Sportcentrum van Landstede aan het Hogeland. Vanaf 20.00 uur het Europese feestje los.

landstede-dinamo.jpg
Foto via Twitter @LandstedeVolley

De Nederlandse bekerwinnaar keerde na acht jaar terug op het Europese niveau en mocht daarvoor direct afreizen naar de Roemeense hoofdstad Boekarest. Landstede Volleybal liet zien de goede vorm uit de Eredivisie ook door te kunnen trekken in de CEV Cup en nam direct de leiding. Een gat van acht punten liep naar mate het einde van de set naderde terug. Landstede voorkwam dat Dinamo Boekarest setkansen kreeg, maar wist deze zelf niet te benutten. Pas het tiende setpunt werd verzilver: 32-34. In de tweede set waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd, al ging Landstede met een kleine voorsprong het einde van de set in. Opnieuw kwam Dinamo Boekarest langszij en ditmaal kregen de Roemeniërs wel een setpunt. Drie punten later stond echter 24-26 op het scorebord in Zwols voordeel. In de derde set kwam de zege van Landstede niet meer in gevaar en zorgde de ploeg van Redbad Strikwerda voor een goede uitgangspositie voor de return in Zwolle volgende week.

Coach Strikwerda was tevreden met het resultaat, maar wil zich nog niet rijk rekenen met een plaats bij de laatste zestien in de CEV Cup. Ondanks de 0-3 overwinning, moet er ook in Zwolle gewonnen worden om de achtste finales te bereiken. Bij winst voor Dinamo Boekarest, ongeacht het aantal sets voor Landstede, volgt er een ‘golden set’ tot de vijftien punten om de winnaar aan te wijzen. Tegenover Sportief Zwolle roept Strikwerda dan ook volleybalfans op om woensdag 31 oktober Landstede te komen aanmoedigen: "Het was vanmiddag erg rustig. In totaal waren er maar 56 mensen, de entourage was dus niet echt mooi. Ik hoop dat heel Zwolle volgende week uitloopt, want een rentree na acht jaar mag best worden beloond. Het gaat er in de return tot het laatste moment om, dus hopelijk is het volle bak."

Bron: volleybalkrant.nl

Wil jij bij de replay zijn? Dat kan! Tickets zijn op drie manieren verkrijgbaar:

– Tijdens kantooruren bij de receptie van het Landstede Sportcentrum
– Via tickets@landstede.nl. (reserveren kan t/m dinsdag 30-10-2012)
– Tijdens alle thuiswedstrijden van Landstede Volleybal

Prijzen in de voorverkoop
€4,00 voor jeugd tot 16 jaar en 65+
€7,50 voor personen van 16 jaar en ouder
Let op! Seizoenskaarten en verenigingspassen zijn niet geldig.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.