Berkum wint bekerwedstrijd van HFC Storica

Zwolle – Berkum heeft zich ten koste van stadgenoot Storica geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. In een sportieve wedstrijd onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Keijl uit Heerde bood vierdeklasser Storica vooral in de eerste helft knap partij en kon Berkum pas in de tweede helft het klasseverschil in doelpunten tot uitdrukking brengen. De uitslag werd 4-0. 

Berkum had vanaf het begin een duidelijk veldoverwicht, maar kon aanvankelijk de defensie van Storica niet echt in verlegenheid brengen. De beste Berkum-kansen waren voor Jerrol Poot in de 2e minuut en Jeroen van Brummen in de 33e minuut. De enige Storica-kans was er in de 17e minuut voor Michiel Wolters die bijna van een misverstand in de Berkum-defensie kon profiteren. In de tweede helft pakte Berkum de zaken wat energieker aan. Dat resulteerde vrij snel in twee treffers van Bunyamin Özkök en Jerrol Poot, die in de 50e en 52e minuut met fraaie treffers een 2-0 stand op het scorebord brachten. Kort daarna kopte Dirk Muis van dichtbij over en in de 60e minuut spatte een pegel van Jerrol Poot op de lat uiteen. In de 63e minuut werd de wedstrijd definitief beslist door Arjen Westrik. Aan de basis van deze treffer stond Jasper Koekoek die enkele Storica-spelers fraai uitspeelde en vervolgens een perfecte voorzet afleverde op Arjen Westrik die, nadat zijn kopbal door Storica-goalie Hessel Land was gestopt, in de rebound scoorde (3-0).

De 4-0 in de 67e minuut was de vierde treffer binnen 17 minuten en kwam op de naam van Karim Chengachi die een verdedigingsfout van Storica met een mooie stift afstrafte. Dezelfde speler kreeg in de 83e minuut nog een mooie kans op 5-0, zijn inzet werd echter door een verdediger van Storica van de doellijn gehaald.

Storica verdient ondanks de nederlaag een compliment voor de wijze waarop het team zich in Berkum presenteerde. Storica maakte duidelijk dat het niet voor niets koploper in de vierde klasse is en aan het het einde van het seizoen (als men zo blijft voetballen) de kampioensvlag kan hijsen.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Feitenlijk geheel nutteloos en overbodig wedstrijden als deze. Zelfs met de opstellingen van gisterenavond had het meer weg van een trainingspotje. Berkum had zonder keeper nog gewonnen.
  🙁


  ⚠️ Meld

 2. Denk dat elke wedstrijd die gespeeld word nuttig is toeschouwer, iedereen leert hier wat van wij waren er ook even en dachten dat storica in de eerste helft al met 0-3 achter zou staan, maar toch was dit niet zo. Iedereen heeft weer wat geleerd van deze wedstrijd toch… vond het ook zo mooi dat de berkum toeschouwers hun spelers zo luid en duidelijk beloonden met een luid applaus wanneer deze scoorden :'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(


  ⚠️ Meld

 3. Luid en duidelijk is enigzins uit zijn verband getrokken angezien er zeer weinig publieke belangstelling was voor dit treffen zeker vanuit het oogpunt van de zwart witten uit het pitoreske tuindorp.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.