Zwolle zoekt trainers voor project Digisterker

Zwolle – De gemeente Zwolle zoekt vrijwilligers die inwoners van Zwolle wegwijs willen maken in de digitale dienstverlening door de overheid. Er zijn nog veel mensen die wel de computer gebruiken, maar niet precies weten hoe ze bijvoorbeeld digitaal een afspraak met de gemeente kunnen maken.

De gemeente gaat daarom in samenwerking met de Bibliotheek Zwolle de cursus Digisterker voor deze inwoners aanbieden. De eerste cursus van 4 wekelijkse bijeenkomsten start op 26 november. De bedoeling is om deze cursus in 2013 een- of tweemaal per maand te organiseren. Om dat mogelijk te maken zoekt de gemeente enkele vrijwillige trainers.

Heeft u affiniteit met internet, goede communicatieve vaardigheden en lijkt het u leuk om burgers wegwijs te maken in de wereld van de digitale overheid?

Meldt u zich aan bij John de Meijer van gemeente Zwolle (038-498 27 31) of Piet Boekhoudt van Novay (06-20 40 75 01). Zij kunnen ook eventuele vragen beantwoorden.

De trainers worden uiteraard zelf eerst getraind voor het geven van deze cursus. De eerste ‘train-the-trainersessie’ is op maandag 19 november 2012.

  • Het project Digisterker draait reeds in gemeente Enschede en gaat binnenkort ook van start te Den Haag. Meer informatie over het project staat op Digisterker.nl.
Artikel delen: