De Librije handhaaft zich op plaats 3 in Lekker 2013

Zwolle – Restaurantgids Lekker 2013 heeft haar top 100 bekendgemaakt. Oud Sluis staat voor de vierde keer op nummer 1. Sterrenrestaurant De Librije is op plaats 3 te vinden. Dat was ook de positie in 2012.

‘Op 3 is en blijft goed. Het belangrijkste is om in de top 10 te staan. Het blijft een belangrijke lijst, zeker in deze economische tijd.’, aldus Jonnie Boer. De Librije is al jarenlang een vaste ‘bezoeker’ van de top-5 van Lekker. Woensdag werden Jonnie en Thérèse Boer verrast door een bezoek van een delegatie van Lekker. De recensie in Lekker is lovend over De Librije: ‘De Librije is in alle opzichten van een uitzonderlijk niveau dat bijna niet wordt geëvenaard in ons land. Eten hier is simpelweg érg goed en memorabel’. Naast een hoge notering voor De Librije is er nog een reden voor blije gezichten in Zwolle. Restaurant Librije’s Zusje stijgt tien plaatsen in de nieuwe Lekker en gaat van 86 naar 76.

De TOP 10:

01. Oud Sluis***, Sluis (01).
02. Inter Scaldes**, Kruiningen (04).
03. De Librije***, Zwolle (03).
04. De Zwethheul**, Zweth (02).
05. Beluga**, Maastricht (06).
06. De Leest**, Vaassen (05).
07. Ivy*, Rotterdam (07).
08. Boreas**, Heeze (12).
09. La Rive*, Amsterdam (08).
10. Da Vinci**, Maasbracht (09).

De Lekker Top 100 van 2013 telt zes nieuwe namen en een aantal spectaculaire verschuivingen. Dat laat de redactie van de culinaire gids weten. Namen worden vanzelfsprekend niet genoemd, maar ‘vooral de Zeeuwen koken de sterren van de hemel’.

Dit jaar verwelkomen we zes nieuwe namen in de Top 100, zo meldt Lekker over de lijst van 2013. Jaarlijks ‘lekt’ de redactie voor het verschijnen van de culinaire gids enkele nieuwtjes.

In de lijst van honderd beste restaurants vindt ook een aantal ‘spectaculaire verschuivingen’ plaats. ‘Vooral de Zeeuwen koken de sterren van de hemel, want die stijgen opvallend…’, aldus Lekker.

Namen en rugnummers worden – volgens traditie – niet gegeven. Daardoor is ook niet duidelijk voor welke restaurants geen plek meer is in de nieuwe top 100. Eerder maakte Lekker al bekend dat in de gids met 500 beste restaurants 88 bedrijven staan die er vorig jaar niet tussen stonden.

De gids, die volgens uitgever Sanoma begin november in de winkels ligt, is de 35e editie van Lekker. In het jubileumnummer verder een overzicht van 35 jaar gastronomie en 35 jaar wijn in Nederland. Ook vertellen rapporteurs over hun werk en staan er interviews in met iconen uit de Nederlandse gastronomie.

Bron: missethoreca.nl

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik zeg altijd tegen mensen die ik ontmoet dat De Librije één van de twee beste restaurants van Nederland is, maar dat is kennelijk niet zo. Misschien één van de twee met 3 sterren in Nederland, dat zou nog kunnen.


    ⚠️ Meld

  2. je krijgt daar ieniemienie porties, waar je bakken met geld voor betaald. Ik ga liever naar een ander gezellig restaurant in zwolle!!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.