Utrecht Conservatory Strings op bezoek bij ArtEZ

Zwolle – Op donderdag 8 november geven de Utrecht Conservatory Strings een concert in de Reulandzaal van het ArtEZ Conservatorium (aan de Stadsmuur 88) in Zwolle. Het orkest staat onder leiding van Mikhail Zemstov en speelt werken van Sibelius, Mozart en Tsjaikovsky. Solist in het pianoconcert van Mozart is Hristo Petrov. De aanvang is 19.30 uur en de toegang is gratis.

Het Strijkersensemble van het conservatorium van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Utrecht Conservatory Strings) treedt op in Zwolle in het kader van een uitwisselingsproject met het ArtEZ Kamerorkest, dat in februari in Utrecht speelt. Het UCS staat onder leiding van de Russische violist en dirigent Mikhail Zemstov, verbonden aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht. Op het programma staan het Andante Festivo van Sibelius, Serenade in C van Tsjaikovsky en het pianoconcert no.12 van Mozart. Solist in dit laatste werk is de 24-jarige Bulgaarse pianist Hristo Petrov.

Hij studeerde bij Tamara Poddubnaya aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Daarnaast volgde hij masterclasses bij onder meer Milena Mollova, Victor Chuchkov, Vladimir Trop, Jacques Rouvier en Andrew Ball en tijdens pianofestivals in Portland en Bethel (VS). Hristo won prijzen op nationale en internationale concoursen in Bulgarije en in Nederland bij het Peter de Grote Festival en het Prinses Christina Concours.

Artikel delen: