200 leerlingen naar Techniekdag Windesheim

Zwolle – Windesheim verwelkomt op 31 oktober op de Techniekdag 220 leerlingen uit 3 en 4 havo/vwo. De (leraren)opleidingen Techniek en Informatica organiseren die dag verschillende activiteiten rondom de fascinerende wereld van techniek en ICT. De techniekdag wordt georganiseerd in het kader van oktober kennismaand.

Op de Techniekdag gaan de leerlingen in twee workshops aan de slag met uitdagende en leerzame technieken. Zo worden ze uitgedaagd om de sterkste brug te bouwen, een nieuw ontwerp te maken voor een Senseo koffiezetapparaat, een computerspel te programmeren, met professionele apparatuur een stalen product te bouwen en een elektronische schakeling te maken. Door het zelf te doen, ervaren de leerlingen hoe leuk en belangrijk wetenschap en techniek zijn. De leerlingen bezoeken ook een presentatie over Serious Gaming, Campus TomTom of Scannen en 3D-printen en maken op de informatiemarkt kennis met het bedrijfsleven. De Techniekdag maakt deel uit van de loopbaanoriëntatie en begeleiding waaraan de leerlingen deelnemen op hun eigen school.

Oktober kennismaand

Tijdens de jaarlijkse ‘oktober kennismaand’ openen honderden bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen en (onderzoeks)instellingen hun deuren voor jong en oud om het publiek kennis te laten maken met wetenschappelijke en technische onderwerpen. Deelnemers organiseren onder meer workshops, demonstraties, lezingen en experimenten. De organisatie van oktober kennismaand wil hiermee enthousiasme, inzicht en eigen meningsvorming over wetenschap en techniek stimuleren. Windesheim levert hieraan graag zijn bijdrage en organiseert daarom jaarlijks een Techniekdag.

Artikel delen: