Diagnose snurk- en slaapproblemen binnen een dag

Zwolle – Chronische slaap- en snurkproblemen kunnen leiden tot zware vermoeidheid, slaperigheid, concentratieverlies, gebrek aan energie, vergeetachtigheid en stemmingswisselingen. Maar het onder controle krijgen van hoge bloeddruk, hartkloppingen en hartritmestoornissen wordt ook steeds moeilijker.

Vermoeidheidsklachten en prikkelbaarheid kunnen de relatie met de partner onder druk zetten of het gezin uit balans brengen. Kortom, snurk- en slaapproblemen moeten niet onderschat worden. Het Isala slaapcentrum en de Apneuvereniging geven op 6 november a.s. daarom voorlichting over het effect en de behandeling van slaap- en snurkproblemen. Na doorverwijzing via de huisarts, kan het nieuwe Isala slaapcentrum door de multidisciplinaire samenwerking de diagnose binnen een dag vaststellen. Zo kunnen patiënten sneller een behandeltraject starten bij het juiste specialisme. De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats in de Isala klinieken, locatie Weezenlanden, van 19.00 tot 21.45 uur.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de Apneuvereniging: www.apneuvereniging.nl/aanmelden Meer informatie over het Isala slaapcentrum: www.isala.nl/slaapcentrum

 

Isala slaapcentrum

Het team van het Isala slaapcentrum werkt multidisciplinair. Het bestaat uit een longarts, neuroloog, KNO-arts en kaakchirurg en wordt ondersteund door physician assistants. Nadat de patiënt door de huisarts is doorverwezen naar het Isala slaapcentrum wordt de patiënt op één dagdeel gezien en aan het einde van de dag is de diagnose gesteld. Afhankelijk van de uitkomsten wordt de patiënt voor een vervolgtraject ingepland bij een specifiek specialisme. De specialisten zoeken vanuit hun eigen invalshoek naar oplossingen voor een snurk- en/of slaapprobleem. Daarbij zijn de physician assistants het aanspreekpunt voor de patiënt en voor de huisarts en zorgen zij voor afstemming binnen het team. Het Isala slaapcentrum is in het voorjaar van 2012 van start gegaan.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. ”wordt de patiënt op één dagdeel gezien en aan het einde van de dag is de diagnose gesteld”

    Niet helemaal,er word niet vermeldt dat voorafgaand thuis een slaap-onderzoek plaatsvind.
    lijkt me relevant;)


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.