Aanrijding kruising Hasselterweg met Frankhuizerallee

Zwolle – Rond 13.45 uur vond op de kruising van de Hasselterweg met de Frankhuizerallee, onder de Westenholterbrug,  een aanrijding plaats. Materiële schade was het gevolg. Het is niet bekend of er gewonden zijn.

25-10-2012_aanrijdingfrankhuizerallee01.jpg

Door reparatie aan het systeem voor de verkeersinstallatie regelden verkeersregelelaars op de kruising het vervoer, tot het mis ging. Een personenauto en een bestelauto knalden op elkaar. De bestuurster van de grijze personenauto is volgens ooggetuigen de ambulance in gegaan. Het verkeer richting het kruispunt ondervond grote hinder als gevolg van de aanrijding. De toedracht van de aanrijding is nu nog niet bekend. Doordat de dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politieonderzoek moest doen werd er een omleiding ingesteld. De Zwolse brandweer werd opgeroepen om het wegdek te reinigen. De beide auto’s moesten worden afgesleept.

25-10-2012_aanrijdingfrankhuizerallee02.jpg 

aanrijding_3.jpg

Meer foto’s volgen…

25-10-2012_aanrijdingfrankhuizerallee03.jpg

25-10-2012_aanrijdingfrankhuizerallee04.jpg 

aanrijding_2.jpg

aanrijding_4.jpg

aanrijding_5.jpg 

Artikel delen:
Reacties 20
 1. gebeurde vlak voor me. verkeersregelaars lieten kruisend verkeer allebei door. miscomunicatie, helaas met dit als gevolg.
  Zal mooi gedoe wezen met verzekering. wie zat er fout? De verersregelaars…


  ⚠️ Meld

 2. Even een juiste toelichting. Ik ben nl. de bestuurder van de personenauto. Ik moest van een verkeersregelaar met meer haast doorrijden, dus geef ik gas bij. Ik kon geen verkeer van links zien omdat er een werkbusje van de stoplicht herstellers voor stond. Ook de verkeersregelaar van de bestelauto kreeg dezelfde tekens als ik!!!
  Met als gevolg boem.
  De bestuurder van de bestelauto mocht na onderzoek naar huis.
  De inzittende van de personenauto (dus ik en mijn vrouw) zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Mijn vrouw heeft gekneusde ribben een breukje in haar hand en heel mveel blauwe plekken. Ik zelf heb een pijnlijke knie waarop 2 wondjes welke zo diep zijn tot op het bot. De wondjes zijn gehecht. Daarna mochten we naar huis.
  Wij zijn er zo goed van af gekomen mede doordat de airbags afgingen, we de gordels om hadden en de hoofdsteunen goed stonden afgesteld.


  ⚠️ Meld

 3. pfff, gelukkig relatief goed afgelopen dan. verkeersregelaars zeker ook erg geschrokken? nog wat van hun gehoord? sterkte met het herstel.


  ⚠️ Meld

 4. Dit is overigens typisch Weblog Zwolle 😀 WLZ is er weer eens als de kippen bij, doet actueel bericht, vult zonodig aan met officiële politieberichtgeving en dan reageert iemand van de betrokkenen. Dat was bij de Inval in een woning aan de Vincent Lubeckstraat vorige week ook al zo. En zo zijn er wel meer voorbeelden. Ik vind dat echt kicken en een meerwaarde van deze website.


  ⚠️ Meld

 5. maximillaan. Verkeers regelaars waren zeker geschrokken. ze keken als eerst naar elkaar en liepen naar elkaar toe. De bestuurder van de auto die voor de verongelukte personen auto reed is er als eerst heen gelopen. daarna liepen de verkeersleiders beduust erheen. vond wel dat politie snel ter plaatse was. binnen 1 minuut.

  wat ik me afvroeg. hoe zit het met de verzekering.? aangezien er eigenlijk geen bestuurder fout zat.


  ⚠️ Meld

 6. Tjee die verkeersregelaars… Laatst stonden ze ook bij t station en toen ging het bijna fout met het zebrapad en mijn twingootje, ook door miscommunicatir van de regelaars onderling. Is duidelijk een lastige klus. Zou niet willen ruilen.
  Begrijp overigens niet zo goed waarom ze telkens bij t station staan…
  Beterschap voor de gewonden trouwens!!!


  ⚠️ Meld

 7. wat ik me afvroeg. hoe zit het met de verzekering.? aangezien er eigenlijk geen bestuurder fout zat.

  het bedrijf waar deze mensen voor werken

  Tjee die verkeersregelaars… Laatst stonden ze ook bij t station en toen ging het bijna fout met het zebrapad en mijn twingootje, ook door miscommunicatir van de regelaars onderling. Is duidelijk een lastige klus. Zou niet willen ruilen.

  ja daar staan mij een pipo’s:o

  zelf opletten daar

  blijkbaar zijn deze pipo’s( in veel te grooooote pakken)

  (goedkoper) nog dommer dan een stoplicht:'(


  ⚠️ Meld

 8. Hallo ik was dus de berijder van het bestelauto als er getuigen zijn willen die mij aub bellen op tel 0384200241 of even langs komen bij de bakker bart in stadshagen


  ⚠️ Meld

 9. Vind het jammer te lezen dat het hier zo enorm is mis gegaan. Mocht blijken dat de regelaars fout zaten dan zal dat verder binnen het bedrijf afgehandelt worden. het zijn nu eenmaal mensen en die kunnen ook fouten maken. Maar het is nog steeds voor alle weggebruikers opletten. ook als de verkeersinstallatie gewoon gewerkt, kan een ongeluk onstaan. Bijna elke weggebruiker weet dat je niet blindelinks er op kunt vertrouwen dat iedereen zich aan de regels houd. Dus waarom blind vertrouwen op een persoon die niet alles kan zien wat om hem heen gebeurd.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.