Berkum ontvangt getergd Sparta Nijkerk

Zwolle – De hoofdmacht van Berkum speelt op zaterdag 27 oktober een thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk, een ploeg die het seizoen prima begon maar de laatste weken steken heeft laten vallen. De bezoekers zijn dus ongetwijfeld uit op revanche en zullen willen laten zien dat de goede resultaten in hun eerdere wedstrijden geen toevalstreffers waren.

“Sparta heeft het de laatste weken niet zo goed gedaan maar dat zegt me niet zo veel. Als je ziet hoe ze zijn gestart en met wat voor uitslagen ze toen hebben gewonnen zit er gewoon kwaliteit in die ploeg. Maar het is lastig om ze goed in te kunnen schatten want het is voor ons een onbekende tegenstander,” vindt Berkum-verdediger Kees Dorgelo. Sparta Nijkerk is voor Berkum inderdaad een relatief onbeschreven blad, want de Nijkerkers kwamen in de vorige seizoenen uit in de Hoofdklasse A. Nadat de ploeg van trainer Simon Ouaali door de KNVB was ‘overgeplaatst’ naar de Hoofdklasse C werd er in die nieuwe omgeving een goede seizoensstart neergezet, waarbij Sparta zelfs een aantal weken mede-koploper was. In die fase werden flinke overwinningen geboekt, waarbij vooral de 4-0 tegen ACV en de 6-0 tegen VVOG indruk maakten.

De laatste twee weken lijkt Sparta echter van slag want twee keer op rij werden de punten ingeleverd. Het verrassende 1-2 verlies tegen Nunspeet, op dat moment hekkensluiter, kon nog als een incident worden gezien omdat een beter spelend Sparta toen vooral in de tweede helft heel wat kansen op de gelijkmaker liet liggen. Vorige week werd Sparta echter helemaal aan flarden gespeeld door Staphorst dat het inhaalduel met liefst 6-0 naar zich toe trok. In de eerste helft beperkte Sparta de schade nog tot 1-0, maar vooral in het laatste kwartier was het hek van de dam. Sparta, dat tot die wedstrijd nog maar vijf tegengoals had moeten toestaan, werd toen zoek gespeeld en kreeg bovendien een forse tegenvaller te verwerken doordat Thomas Vossebelt met een directe rode kaart van het veld moest.

Berkum schakelde deze week stadgenoot HFC Storica met 4-0 uit in de strijd om de Districtsbeker Oost en eerder won de Zwolse hoofklasser een oefenwedstrijd bij SV Nieuwleusen met 0-4. Berkum kwam op 13 oktober voor het laatst voor de competitie in actie, toen bij SVZW met 2-2 gelijk werd gespeeld. De Zwollenaren hoopten in dat duel lange tijd op meer omdat Berkum tot ruim in de blessuretijd met 1-2 leidde, maar de late gelijkmaker was gezien het wedstrijdbeeld en de kansen verdiend. Op de ranglijst van de Hoofdklasse C staat Berkum nu op een mooie vijfde plek, met slechts twee punten minder dan het trio koplopers. Sparta Nijkerk is door het verlies van de laatste weken teruggezakt naar de zesde plaats, maar heeft maar één puntje minder dan Berkum. Voor beide ploegen is winst dus essentieel om mee te blijven draaien in de bovenste regionen van de ranglijst. “We zijn thuis nog ongeslagen en willen de goede lijn doorzetten. Als we zaterdag winnen houden we aansluiting bij de top en slaan we een gat naar onderen,” stelt Berkum-coach Roeland ten Berge vast.

De wedstrijd Berkum-Sparta Nijkerk op sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Wim Bronsvoort uit Deventer.

Artikel delen: