IJsbeelden Festival Zwolle

Zwolle – Zwolle staat in 2012 helemaal in het teken van de gebroeders Grimm en hun wereldbekende sprookjes. De tweede editie van het IJsbeeldenfestival, dat wederom op het Rodetorenplein plaatsvindt, haakt op dit thema in. Het IJsbeeldenfestival is, naast dat het een fantastisch festival is voor particulieren, ook voor bedrijven een originele locatie om hun eindejaarsuitje of kerst-/Nieuwjaarsborrel te vieren. Er zijn diverse sportieve, ontspannende en teambuilding gerichte activiteiten mogelijk. Events2be is het evenementenbureau dat de volledige organisatie voor bedrijfsevenementen in handen heeft.

ijsbeelden_9.jpg

Een team van 40 internationale en Nederlandse ijskunstenaars gaat met behulp van 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw diverse sprookjes van ‘Grimm’ uitbeelden. Scènes uit sprookjes zoals Assepoester, Hans en Grietje, Doornroosje en Roodkapje zullen bij bezoekers een gevoel van herkenning opwekken. Een ware belevenis die een bezoek tussen 8 december 2012 en 27 januari 2013 zeker waard is! Naast de IJsbeeldententoonstelling ligt een prachtige ijsbaan, die ideaal is voor winterse activiteiten. Denk eens aan icegames waarbij u de strijd aangaat met collega’s en/of relaties. Of een clinic van een bekende schaats(t)er? Ook gewoon schaatsen behoort tot de mogelijkheden. Er zijn voldoende schaatsen in vele maten verkrijgbaar.

Kerstmarkt en reuzenrad

Het festivalterrein is ook voorzien van een kerstmarkt, die bestaat uit ongeveer veertig food en non-food kraampjes. Glühwein drinken, langs de kraampjes slenteren en cadeaus inkopen zijn bekende onderdelen van een kerstmarkt. Dat is ook in Zwolle te beleven zijn. Het vullen van uw kerstpakketten behoort eveneens tot de mogelijkheden. Een originele wijze om uw medewerkers aan het einde van het jaar in het zonnetje te zetten. Natuurlijk ontbreekt het reuzenrad niet. Ideaal om bovenin te genieten van het uitzicht over de historische stad Zwolle die is uitgerust met veel inspirerende en verrassende lichtjes.

Zwolle

De oude Hanzestad leent zich prima voor een stadswandeling of de Herman Brood steproute. De stadsomroeper vertelt de mooiste verhalen uit de geschiedenis van Zwolle en laat u kennismaken met veel bijzondere plekjes in de stad. De stadswandeling kan afgesloten worden met een heerlijke wijnproeverij. Wist u dat Herman Brood geboren en getogen is in Zwolle? Diverse plaatsen in de stad herinneren aan deze spraakmakende rocklegende en beeldend kunstenaar. De steproute laat u de stad ervaren door de ogen van Herman Brood.

Workshops

Bij het IJsbeeldenfestival zijn diverse workshops te volgen, zoals glühwein maken, kerstballen pimpen, maar u kunt ook rendieren schilderen of zelf onder deskundige begeleiding ice carven; dé workshop om te ervaren hoe moeilijk het is om een prachtig ijssculptuur te maken.

IJshotel Lumen

Een bezoek aan het IJsbeeldenfestival is niet compleet zonder een overnachting in IJshotel Lumen. Om deze voor Nederland unieke mogelijkheid te beleven, is haast geboden. Het hotel telt slechts drie tweepersoonskamers.

Extra mogelijkheden

Naast de diverse activiteiten heeft Events2be nog veel meer mogelijkheden in petto. Wat te denken van een ontvangst door de Kerstman, een kerstkoor dat al uw gasten zingend welkom heet, een show van de bekende magiër Andrew Melia, een enerverende spreker of een mobiele DJ om uw bezoek muzikaal te begeleiden, niets is te gek voor Events2be. Als u kinderen meeneemt, dan kan het programma daar ook op ingesteld worden. In bijvoorbeeld een mobiele pizzaoven kunnen kinderen zelf hun eigen pizzaslice maken en bakken. Maar oude Hollandse spelletjes als sjoelen en rummikub doen het ook altijd goed bij kinderen.

Natuurlijk is het activiteitenprogramma uit te breiden met een heerlijk kerstontbijt, lunch of diner/buffet. Het horecagedeelte is ook uitstekend ingericht voor Nieuwjaarsborrels. Voor grote gezelschappen bestaat de mogelijkheid om het terrein exclusief af te huren.

Kijk op www.ijsbeelden.org/bedrijfsuitje of op http://www.events2be.com/ voor de diverse arrangementen. Uiteraard kan Events2be ook een op maat gemaakt programma voor u ontwikkelen. Wees er snel bij, want de dagen beginnen al vol te raken…

Artikel delen: