Zwolle Zuid praat over Kinderplatform en burgerschap

Zwolle – Wijkwethouder René de Heer nodigt bewoners van Zwolle Zuid uit voor het wijkplatform Zwolle Zuid op dinsdag 30 oktober 2012. De bijeenkomst vindt plaats in Wijkcentrum SIO, Thorbeckelaan 2 en begint om 19.30 uur.

Het eerste deel van het wijkplatform staat in het teken van “Actief zijn in de buurt”. Wethouder René de Heer wil graag in gesprek met wijkbewoners die actief zijn in hun buurt of straat en met bewoners die wat voor hun buurt willen betekenen maar niet altijd weten hoe te beginnen. Het Kinderplatform, de Belangenvereniging Schellerdriehoek, bewoners van de Adelbuurt en bewoners van buurtvereniging Oldeneel zijn aanwezig om hun ervaringen te vertellen. Beleidsadviseur Henriëtte Agterhuis legt uit hoe de gemeente aan kijkt tegen actief burgerschap. In het tweede deel van het wijkplatform worden de ontwikkelingen in de wijk zoals het vernieuwde wijkcentrum De Pol en Gerenlanden besproken en toegelicht.

Wijkplatform

De gemeente Zwolle organiseert minimaal één keer per jaar in elke wijk voor de bewoners het wijkplatform. Bewoners die geïnformeerd willen worden over de ontwikkeling in hun wijk, wensen of ideeën hebben, knelpunten willen aandragen en over oplossingen willen meepraten, zijn welkom bij het wijkplatform.

Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u dan aan via www.zwolle.nl/inloggenen ontvang de uitnodigingen en verslagen digitaal. Bewoners die geen computer en internet hebben en zich melden bij 14038 krijgen de informatie via post toegestuurd.

Artikel delen: