Adviezen en tips in de Week van het Geld

Zwolle – Hoeveel zakgeld kun je je kind geven? Hoe ga je om met een mobiele telefoon voor je kind? Budgetcoach Ineke van Berkum-Jochemsen geeft tijdens de Week van het Geld op maandag 12 november antwoord op vragen en adviezen over het omgaan met (zak)geld aan ouders met kinderen op de basisschool.

Steeds meer jongeren vinden het lastig om uit te komen met hun geld. Als ouder kun je je kind helpen door ze goed voor te bereiden op een financieel zelfstandige toekomst. Dat begint heel eenvoudig met het geven van zakgeld. Iedere keer komt er weer een stuk verantwoordelijkheid bij voor je kind. Maar hoe pak je dit nu aan? Hoeveel zakgeld kun je je kind geven? Hoe ga je om met een mobiele telefoon voor je kind? Wat zijn bedragen die andere ouders geven aan zakgeld? Hoe kun je als ouder het goede voorbeeld geven? Een lezing voor ouders met kinderen op de basisschool.

Ineke van Berkum-Jochemsen

De lezing wordt verzorgd door Ineke van Berkum-Jochemsen. Zij heeft als budgetcoach dagelijks te maken met budgetvragen die leven binnen gezinnen. Ook verzorgt zij veel lezingen, workshops en trainingen. De grootste uitdaging voor deze budget- en verandercoach is iedere keer situaties zo om te draaien, dat mensen weer gaan denken in mogelijkheden in plaats van problemen.

De lezing “Je eerste eigen portemonn€e” vindt plaats op maandag12 november van 20.00 tot 22.00 uur in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle Centrum. Deelname kost 7,50 euro of 6,50 euro (UIT-met-je-biebpas). Reserveren voor deze lezing is mogelijk op www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen: