Studenten vermaken kinderen bij Isala

Landstede studenten zetten zich in om de terugkomdag van de afdeling Neonatologie van de Isala klinieken ook dit jaar tot een groot succes te maken. Met het thema ‘Ridders & Jonkvrouwen’ lezen de studenten op zaterdag 9 juni voor, zingen liedjes en spelen spelletjes met de kinderen. Twee studenten maken een professionele fotoreportage van deze dag, die aan de ouders wordt aangeboden.

Op de afdeling Neonatologie van de Isala klinieken worden baby’s verpleegd die zo vroeg worden geboren dat ze niet op eigen kracht kunnen overleven en daarom in een couveuse moeten liggen. Deze periode is onzeker, emotioneel en zwaar voor de ouders en hun kindje. Om hen de mogelijkheid te bieden ervaringen uit te wisselen en een leuke dag te bezorgen, organiseert de afdeling jaarlijks een terugkomdag, als de betreffende kinderen tussen de 2,5 en 3,5 jaar zijn. Dit jaar worden tussen de zestig en tachtig peuters en ouders verwacht. De middag duurt van ongeveer 13.00 uur tot zo`n 17.00 uur. De afdeling Neonatologie heeft voor de begeleiding van de kinderen wegens het succes van vorig jaar ook deze keer de hulp van de Landstede Projectteams ingeschakeld. De studenten houden er rekening mee dat de peuters wat zwakker kunnen zijn dan gemiddeld.

Voor de gasten is er een uitgebreid programma. De peuters kunnen zich vermaken op een springkussen in de vorm van een kasteel. Ze kunnen tekenen en kleuren in het creatieve hoekje, of luisteren naar een spannend verhaal over ridders en jonkvrouwen. En natuurlijk worden er leuke spelletjes georganiseerd. Twee studenten maken een uitgebreide fotoreportage van de terugkomdag.

Landstede hecht grote waarde aan het leren in de praktijk. Daarom zijn vanuit de verschillende beroepsopleidingen projectteams in het leven geroepen. Studenten verrichten werkzaamheden van de meest uiteenlopende aard voor externe organisaties of particulieren. Deze projectteams zijn een ultieme vorm van praktijkgericht onderwijs waarin een groot aantal van de doelstellingen en uitgangspunten van Landstede samenkomen. Daarbij gaat het om lokale verankering, talentontwikkeling, zingeving, verantwoordelijkheid, respect en ontmoeting. De vorm van onderwijs is individugericht, ontwikkelingsgericht en handelingsgeoriënteerd, kortom: competentiegericht.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Hallo, wanneer kunnen wij de foto’s van de terugkomdag bekijken, van onze zoon?
  Het duurt al best wel een tijdje…..

  groetjes

  =========

  Weblog Zwolle is een nieiuwsmedium en niet verantwoordelijk voor al datgene wat ze in de berichtgeving vermeld. Zou wat zijn zeg… 😉
  U moet zich wenden tot b.v. Isala of Landstede punt.nl.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.