Berkum speelt gelijk tegen Sparta Nijkerk

Zwolle – VV Berkum heeft zaterdagmiddag thuis met 2-2 gelijk gespeeld tegen Sparta Nijkerk in een duel waar beide ploegen met de winst aan de haal hadden kunnen gaan. Berkum kwam wel voor maar gaf dat al snel uit handen tegen een steeds sterker spelend Sparta. Na de mooie gelijkmaker van Chris van der Meulen in de tweede helft kregen beide teams kansen op de volle winst maar werd er niet meer gescoord.

“We hadden niet de rust aan de bal die we in de vorige wedstrijden wel lieten zien. Op het middenveld stond het niet goed en leden we te veel balverlies. Ik heb steeds het gevoel gehad dat we konden winnen maar in de laatste minuut hadden we ook nog kunnen verliezen. Het was af en toe wel erg slordig,” vond Berkum-coach Roeland ten Berge, die de nodige spelers moest missen door blessures. Ook Sparta startte met een behoorlijk geïmproviseerde opstelling maar gaf al snel een visitekaartje af. Yannick Cornelisz soleerde na een kwartier langs de hele Berkum-verdediging maar zijn inzet ging vervolgens naast. Ook daarna waren er mogelijkheden voor de bezoekers maar Berkum deelde de eerste tik uit.

In de 22e minuut speelde de uitgebroken Jerrol Poot met een mooie pass Karim Chengachi aan en de Berkum-spits rondde dat prima af: 1-0. Berkum kon daar echter niet lang van genieten, want Sparta kwam steeds sterker in de wedstrijd en stelde de Zwolse verdediging steeds meer voor problemen. Eerst liet Harry Hamstra nog een mooie kans liggen maar in de 35e minuut kwam de bal na onnodig balverlies van Berkum-zijde bij Niels Buitenhuis, die van afstand de 1-1 strak in de uiterste hoek schoot. Slechts enkele minuten later kon Tim Muller na een corner profiteren van collectief mistasten in de Zwolse defensie en redelijk simpel de 1-2 binnen tikken.

De tweede helft was nog maar vijf minuten oud toen Berkum, ogenschijnlijk uit het niets, weer op gelijke hoogte kwam. Een bekeken pass over grote afstand van verdediger Dirk Muis werd goed aangenomen door Chris van der Meulen, die zijn tegenstander afschudde en op fraaie wijze de 2-2 binnen schoot. Kort daarna had Arjen Westrik een riante mogelijkheid om Berkum op voorsprong te zetten maar vrij voor Sparta-keeper Kevin Rijnvis ging zijn inzet naast. De Sparta-doelman hield zijn ploeg later op de been door een harde vrije trap van Muis naast te tikken en voorkwam tien minuten voor het einde opnieuw een voorsprong van Berkum door een inzet van Chengachi met een geweldige reflex te keren. Ook Sparta kreeg echter nog de nodige kansen waarbij de snelle en balvaardige spits Tarik Tissoudali een ware plaag voor de Zwolse verdedigers was. In de 65e minuut vond hij echter Berkum-doelman Mathijs Bouwhuis op zijn weg en toen Tissoudali in de laatste minuut alleen op het Zwolse doel afging belandde zijn inzet naast de goal. Zo bleef het bij een remise in een duel dat tot in blessuretijd naar beide kanten had kunnen vallen. Beide ploegen houden door het behaalde punt wel aansluiting met de kopgroep in de Hoofdklasse C.

Berkum-Sparta Nijkerk, 27 oktober 2012

Eindstand: 2-2 (1-2)

Doelpunten: 22. Karim Chengachi (1-0), 35. Niels Buijtenhuis (1-1), 39. Tim Muller (1-2), 51. Chris van der Meulen (2-2)

Gele kaarten: Arjen Westrik, Felix Hermsen (Berkum), Thomas Amende (Sparta Nijkerk)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jason Huisman, Jeffrey Pohowainjaan, Jerrol Poot, Jeroen van Brummen, Arjen Westrik (77. Felix Hermsen), Bunyamin Özkök, Chris van der Meulen, Karim Chengachi

Opstelling Sparta Nijkerk: Kevin Rijnvis, Tim Muller, Ivo te Veldhuis, Thomas Amende, Niels Buijtenhuis, Tarik Tissoudali, Yannick Cornelisz, Richard Rademakers, Sefanja Davids (77. Daniel Almendro Rivas), Harry Hamstra (62. Frank Tervoert), Rick Knoop (88. Chris Mayele Ittine).

Artikel delen: