WVF en Urk delen punten in sfeervol duel

Zwolle – In een bijzonder sfeervolle ambiance moest WVF vandaag aantreden op Urk tegen de plaatselijke SV. Vanaf de aftrap tot het eindsignaal werd de thuisclub fanatiek gesteund door een groep enthousiaste jeugdige supporters vanuit een speciaal ingericht vak 04 op de tribune.

Deze supporters bleven 90 minuten lang zingen en brachten een positieve inbreng op de sfeer rondom deze wedstrijd. Toch leek dit in de eerste helft verlammend op de thuisclub te werken. WVF speelde de eerste helft tactisch sterk. Het liet Urk rustig op eigen helft opbouwen om daarna het spel van Urk te ontregelen en via een snelle omschakeling voor gevaar te kunnen zorgen. De thuisclub had hier zichtbaar moeite mee en grossierde in foute passes in deze eerste helft. Het leverde WVF de nodige kansen op om op voorsprong te komen. Zo kwam Richard Bouwmeester al in het begin van de wedstrijd na de eerste uitbraak net tekort en was Keeper Kofferman op tijd zijn doel uit. Met name over rechts was WVF in de eerste 20 minuten gevaarlijk.

Hiro Gnanapragassam lag een lange pass op Jesse Betaze en diens lage voorzet op Martijn Pluim werd tot hoekschop verwerkt. Even later kwam Urk weer in problemen na weer een voorzet vanaf rechts van Jesse Betaze. Urk werd hier enigszins nerveus van en begon steeds slordiger spelen. Ook werd steeds vaker de terugspeelbal op keeper Kofferman gehanteerd, die daar niet gelukkig mee was en gaandeweg deze eerste helft steeds onzekerder werd. Zo kwam Richard Bouwmeester na weer een slecht verwerkte teugspeelbal plotseling in balbezit. Het was alleen jammer dat Richard voor een breedtepass koos i.p.v. van een schot op doel anders was had WVF wellicht de leiding genomen.

Niet veel later probeerde Rob Meijerink vanaf de middenlijn de ver voor zijn doel staand Doelman te verschalken met een boogbal wat helaas niet lukte. Met name achter de verdediging van Urk kwam steeds meer ruimte te liggen en bood WVF voldoende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Helaas deed WVF te weinig met de geboden kansen. Achterin en op het middenveld stond het goed bij WVF. Doelman Wibo van Dijk had dan ook weinig werk te verrichten. Na ongeveer een half uur spelen kwam WVF toch op voorsprong. Uit een voorzet van Timon Beimers na een mooie diepte pass van Richard Bouwmeester was het Sybren Poppen die koppend voor 0-1 zorgde. Hierna kreeg WVF nog enkele mogelijkheden maar wist het voor de rust niet meer te scoren.

Na de rust kwam er een ander URK uit de kleedkamer. Het voerde de druk op het doel van WVF op en bezorgde Wibo van Dijk in deze tweede helft handenvol werk. Urk werd steeds sterker en kreeg steeds meer goede kansen. Zo wist Wibo maar net een afstandsschot van Hessel Snoek vlak onder de lat tot hoekschop te verwerken. Diezelfde Snoek schoot even later een goede mogelijkheid voor Urk over het doel van WVF en eindigde een hard afstandsschot van jubilaris Teunis Kramer op de lat en wist Danny Mazereeuw in de rebound niet te scoren. WVF kwam er niet meer lekker uit en het was dan ook wachten op de gelijkmaker van Urk. Deze viel in de 78e minuut Na een voorzet van William de Boer werd de bal niet goed weggewerkt door de verdediging van WVF en het was Danny Mazereeuw die hier dankbaar van profiteerde en de 1-1 binnenschoot. Bij WVF zaten er enkele spelers doorheen en hoopte het deze wedstrijd met een gelijkspel af te kunnen sluiten. Al met al toch een resultaat waar je vooraf zou tekenen, want er zullen niet veel ploegen die een punt of meer op Urk halen. De supporters van Urk waren ook tevreden en bleven maar zingen en willen ’s morgens een koekje bij de thee , en WVF ook tevreden want die nemen mooi een puntje mee!

Dick Noordman

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Wat een feest idd, die supporters van Urk vanuit dat vak. Stonden lang achter maar dat maakte ze niet uit. Rossen op die grote trom en maar zingen. Die brulboy na afloop in de kantine, was ook gezellig.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.