Be Quick verrast koploper CJV in eigen huis

Zwolle – Wie de afgelopen weken de Tweede Klasse H op de voet heeft gevolgd zag dat er geen uitgesproken favoriet was. Iedereen kon van iedereen winnen. Dat laatste bleek vandaag maar weer eens. Waar de CJV-ers dachten dat de periodetitel vandaag opgehaald kon worden in Zwolle, daar wachtte hun een lelijke verrassing.

Gesteund door de overwinning in Den Ham, begint het elftal van Arnie Pot lekker aan de wedstrijd. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd is nauwelijks te zien dat een van beide teams als koploper van de tweede H in het veld staat. Rutger Minkjan is in de 16e minuut zelfs dicht bij een doelpunt. Maar het schot mist net de precisie en de spelers die in de buurt zijn kunnen er de voet net niet tegenaan zetten.

Rond de 20e minuut verandert het spelbeeld. CJV, met onder meer Marco Parnela in de gelederen, dringt aan. Keeper Neplenbroek wordt in de 20eminuut op de proef gesteld door Nasir Ezafzafi, de broer van Hakim Ezafzafi die de laatste jaren zoveel tegen Be Quick scoorde. Enkele minuten later is er een hachelijke situatie voor het Be Quick doel, maar Jeroen Steenge weet de bal nog net over het eigen doel te werken.

In de minuten daarna is het vooral Nima Shimeri die van zich doet spreken. In de 27e minuut dwarrelt een voorzet bijna in het doel, maar even later is het alsnog prijs. Een mooie passeerbeweging op de rechtervleugel, wordt met de linkervoet fraai afgerond in de korte hoek: 1-0.

Deze opleving van Be Quick is slecht een kort intermezzo in een fase dat de bezoekers beter zijn. Bij een vrije trap op de linkervleugel maakt Be Quick een hele rits kleine foutjes. Het gevolg is dat Henry Rozen een slecht weggewerkte bal twee minuten later al binnenschiet en daarmee is het 1-1. Voor de rust is het leed daarmee nog niet geleden. Een snel genomen vrije trap leidt tot een goed uitgespeelde counter en Onur Yürükel tikt in de 43eminuut de 1-2 in het doel.

Na de pauze komt Be Quick met zout en peper uit de kleedkamer. Het is iets wat zich direct uitbetaalt, want de ploeg komt in de 46eminuut gelijk. Bas Buimer scoort de 2-2 en het is meteen zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Wat volgt is het beste wat Be Quick het thuispubliek heeft laten zien dit seizoen. Joshua Rahajaan speelt goed, Erik van Beek speelt goed en zo zijn er nog wel meer.

Be Quick blijft komen. De vandaag enigszins anonieme Arie Smit schuift de bal in de 50e minuut net langs het doel. Enkele minuten later is het Bas Buimer die dicht bij de 3-2 is. CJV is niet helemaal monddood, maar kan geen stempel meer drukken op de tweede helft. Slechts af en toe is er gevaar door een counter of een afgeslagen bal. Ergernis is er bij Be Quick vooral over Björn Rutten, de 36e jarige speler/trainer die zich misdroeg in de ogen van sommige Be Quickers.

Het Be Quick publiek weet dan eigenlijk al wat er gaat komen, want de voorsprong voor de thuisploeg hangt eigenlijk steeds in de lucht. Die voorsprong komt er door een fraaie corner van Rutger Minkjan die de bal in een keer in het doel schiet. Een klassieke inswinger, we schrijven de 66eminuut.

In de slotfase van de wedstrijd vallen Thijs Coenders en Mehran Ali pour Asli nog in. En ook zij draaien lekker mee in het spel van de roodzwarten. Dat komt nog een ten volle tot uiting bij het laatste doelpunt. Een diepe bal van Ali pour Asli bereikt Coenders en die is niet zelfzuchtig: Bas Buimer legt de 4-2 in het doel.

Enkele minuten later juichen de Be Quickers. Het is voor het eerste sinds anderhalf jaar dat er twee keer op rij gewonnen wordt. Winnen van de koploper is bovendien een knappe prestatie van dit mixtum compositum van jonge spelers en tweede elftalspelers. Aan het einde van vorig seizoen zag de ploeg immers weer veel spelers weggaan.

Door de overwinning heeft roodzwarte ploeg weer serieus aansluiting gekregen met het linke rijtje. Met een goede wedstrijdinstelling moet de ploeg komende weken vaster in het linke rijtje kunnen komen. Komende zaterdag wacht de wedstrijd tegen Nieuwleusen, een ploeg die de punten ook dringend nodig heeft.

Een overwinning tegen de koploper. Het weekend van trainer Arnie Pot is helemaal goed. “Een overwinning heeft zeker invloed op mijn weekend” zegt Pot. “En dan win je tegen de koploper, al moet ik zeggen dat wij een moeilijke fase hadden in de eerste helft. Bij rust kun je ook met 1-3 achterstaan. We laten ons dan toch verleiden door iets teveel naar achteren te lopen. In de tweede helft hebben we direct druk gezet. Bovendien waren we conditioneel beter en wonnen veel duels. Het is lekker dat we thuis ook eens goed spelen, want tot nu toe speelden we beter in de uitwedstrijden.”

Artikel delen: