Echtpaar Nijland-Ganzeboer 65 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Nijland-Ganzeboer zijn deze zondag 28 oktober 2012 65 jaar getrouwd. Wethouder René de Heer bracht het echtpaar een bezoek in hun woning aan de Vechstraat om hen te feliciteren. Ze kregen een aantal VVV-bonnen als cadeau.

28-10-2012_echtpaar_nijland-ganzeboer_65jr_getrouwd_01.jpg

De heer Jan Nijland werd geboren op 25 december1924 en mevrouw Hennie Ganzeboer op 18 april 1926. Het echtpaar is getrouwd op 28-10-1947. De dag van de kennismaking ligt nog vers in het geheugen alsof het gisteren was: 15 juni 1945! Ook de plaats: op de terugweg naar de kazerne aan de Assendorperstraat waar Jan als soldaat gelegerd was. Als ontmoetingsplek hadden ze de Stenen Bank bij de Sassenpoort. Hennie was in die tijd in betrekking bij dr. Nord aan de Koestraat. De ouders van Jan, oudste kind van 12, waren tegen de relatie. Het was net oorlog geweest en het gezin Nijland had het niet makkelijk. Jan moest helpen de kost te verdienen. Om toch samen te kunnen wonen is Hennie op advies van de dominee zwanger geraakt, echter woonruimte was er niet. Ze hebben eerst ingewoond aan de Van Rossumstraat en kregen april 1948, net voor de geboorte van de oudste dochter, een kleine woning aan de Kleine Veerweg. Dit was een leuke periode ook al had de woning geen water/gas, het water moest uit de IJssel worden gehaald.

28-10-2012_echtpaar_nijland-ganzeboer_65jr_getrouwd_04.jpg

28-10-2012_echtpaar_nijland-ganzeboer_65jr_getrouwd_05.jpg

28-10-2012_echtpaar_nijland-ganzeboer_65jr_getrouwd_03.jpg

In maart 1949 werd een tweede dochter geboren waarna het huisje te klein wordt en er verhuisd wordt naar een bovenwoning aan de Vischpoortenplas. Hier worden in 1952 en 1954 wederom twee dochters geboren. Ook deze woning wordt te klein en er wordt verhuisd naar een flat aan de Meppelerstraatweg. Ook dit is niet alles.

Jan heeft vanaf zijn trouwen tot 1969 bij Philips gewerkt , het gezin krijgt van deze firma een woning aan de Bilderdijkstraat. In 1959 wordt weer een dochter geboren en in 1961 eindelijk een zoon, de aanhouder wint!

28-10-2012_echtpaar_nijland-ganzeboer_65jr_getrouwd_02.jpg

In 1966 wordt verhuisd naar de Schubertstraat, in 1988 naar Zwolle-Zuid en sinds oktober 2000 wonen ze met plezier aan de Vechtstraat. Jan heeft nog bij de Rijksdienst gewerkt waarna in 1971 de overstap wordt gemaakt naar de Amro Bank. Hier werkt hij tot zijn pensioen.

Ook Hennie heeft ondanks de kinderen nog tijd gezien om te werken: van 1968 tot 1971 bij de Rijksdienst IJsselmeerpolders als koffie juffrouw, vanaf 1971 tot aan haar pensioen bij het Ziekenfonds.

Ondanks het drukke bestaan waren en zijn ze dol op vakantie vieren, ze hebben afgelopen zomer nog 2 maanden gekampeerd in hun eigen caravan. Hoewel de lichamelijke gesteldheid op dit moment minder wordt zijn beiden geestelijk nog zeer alert.

Jan heeft als hobby de laptop, tv, fitness en zijn aquarium. Hennie is zeer actief in de vrijwilligerswereld: helpt bij De Enk de handwerkclub, vrijwilliger in Het Zonnehuis en

de Havezate, sjoelen, sjoelen met gehandicapten samen. Ook fietsen en wandelen ze regelmatig.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Echtpaar Nijland-Ganzeboer 65 jaar getrouwd”

  1. Zo’n verhaal moet je lezen! Proficiat!

    “en kregen april 1948, net voor de geboorte van de oudste dochter, een kleine woning aan de Kleine Veerweg. Dit was een leuke periode ook al had de woning geen water/gas, het water moest uit de IJssel worden gehaald.”

    Dat waren nog eens tijden…..

    Kazerne aan de Assendorperstraat (juni 1945). Weet iemand waar?

  2. dat was ook mijn vraag… waar aan de assendorperstraat.

    ff googlen en het volgende resultaat..

    Van de heer W. Burbach uit Zwolle kregen we de mogelijkheid om foto`s te kopiëren. Het ging om foto’s van zijn diensttijd bij het militaire gezag na de bevrijding, foto`s van de voormalige garage Schurink aan de Veerallee en van de kazerne gevestigd in een schoolgebouw aan de Assendorperstraat.

    bron: http://www.zwolle40-45.nl/jaarverslag2000_2001.html

  3. Volgens mij was het schoolgebouw aan de assendorperstraat tegenover de winkel van kaasboer en de Haan .Of tewel de school naast de Bartjenschool .Als kind heb ik daar vroeger ook vaak oefeningen gezien van de ge?niformeerde BB dat was de Bescherming Bevolking

  4. Ik heb met mijn opa gesproken (de heer Nijland) en volgens hem is bovenstaand bericht van Pieters juist! Hij vond het erg leuk dat er zoveel interesse in was!

Reacties zijn gesloten.