Scoutinggroep plant beverbos

Zwolle – Leden van de scoutinggroep Renatum 57 planten zaterdag 3 november een beverbos in de uiterwaarden van het Engelse Werk. Het is onderdeel van de landelijke natuurwerkdag. De bossen in de uiterwaarden van het Engelse Werk worden komende tijd gekapt om de doorstroming van de IJssel te bevorderen bij hoog water.

Voor de bevers die leven in het Engelse Werk is dat een bittere pil, want deze knaagdieren houden van bomen. Om het verlies van bos te compenseren, wordt daarom een nieuw beverbos aangelegd in de luwte van de uiterwaard. Leden van scoutinggroep Renatum 57 gaan de wilgentenen voor het bos planten samen met vrijwilligers van de Zwolse A Rocha-werkgroep. De A Rocha-werkgroep bestaat uit vrijwilligers uit verschillende Zwolse kerken die actief zijn in kleinschalig natuubeheer. A Rocha adopteert het uiterwaardengebied van het Engelse Werk van Staatsbosbeheer. Behalve het planten van een beverbos, zijn er zaterdag ook andere natuurwerkzaamheden in het gebied. Vrijwilligers zijn zaterdagochtend vanaf 09.30 uur van harte welkom in de uiterwaarden van het Engelse Werk. In verband met de inschatting van de hoeveelheid gereedschap, graag even aanmelden door een mail te sturen naar zwolle@arocha.org.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Beverbos?
  Wat is een beverbos?
  VOlgens mij kiest dit beestje heel bewust zijn plek/locatie op instinct waar hij zich veilig kan huizen!
  Heb je het beverbos gezien wat nu is aangelegd? Zie link idd. Daar hebben we het over een stukje bos met een omtrek van ongeveer 70 a 80 meter. Open in het veld, Nee , te gek dat er bos word uitgezet, maar beverbos gaat mij iig een beetje te ver!
  Misschien dat na de uitgravingen het aan de oevers komt te liggen, maar dan nog, heeft een bever zijn specifieke ruimte’s/kanalen/doorgangen nodig. Zodat het beestje , net zoals ons, dijken kan bouwen voor zijn veiligheid!
  Ik ga hem iig erg missen, en vind het inclusief de bomen dan ook erg erg zonde!  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.