Speciale actie voor leden Bibliotheek Zwolle

Zwolle – Op 1 november start de landelijke campagne Nederland Leest waarbij dit jaar De donkere kamer van Damokles, het beroemde boek van Willem Frederik Hermans uit 1958, centraal staat. Wie lid is van de Bibliotheek Zwolle kan een speciale editie van het boek de hele maand november gratis ophalen in een van de vestigingen. Maar op=op. De campagne wordt omlijst met activiteiten om het gesprek over het boek op gang te brengen. Want dat is de bedoeling van Nederland Leest: een maand lang één boek volop in de schijnwerpers op scholen, in bibliotheken, in de media en tijdens culturele evenementen.

 

Bibliotheek Zwolle organiseert aanvullend de Stadswandeling ‘40-‘45 door Aranka Wijnbeek en de filmvoorstelling Als Twee druppels water (1963), gebaseerd op de Donkere Kamer. Verder een literaire boekbespreking, een workshop mobiel fotograferen, een fotowedstrijd en een expositie van oude camera’s. Op 3 november spreekt Ronald Giphart over zijn fascinatie voor Hermans en de Donkere Kamer. Meer informatie over deze activiteiten is te vinden op bibliotheekzwolle.nl.

Nederland Leest wordt in 2012 voor de zevende keer georganiseerd. Vorig jaar stond Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert centraal. Daarvoor waren dat De grote zaal van Jacoba van Velde (2010), Oeroeg van Hella S. Haasse (2009), Twee vrouwen van Harry Mulisch (2008), De gelukkige klas van Theo Thijssen (2007) en Dubbelspel van Frank Martinus Arion (2006). Philip Freriks is ambassadeur van Nederland Leest. Nederland Leest is een initiatief van de CPNB, in samenwerking met de VOB (Vereniging Openbare Bibliotheken). 

Artikel delen: