Tiende editie kleindier en vogelshow Zwolle

Zwolle – Konijnen, cavia’s, hoenders, dwerghoenders, serama’s, oorspronkelijke duiven, sier- en watervogels en sierduiven; jong en oud laten zich op vrijdag 30 november en 1 december van hun beste kant zien. Op deze dagen wordt in de ZBC hallen in Zwolle voor de 10e keer de Kleindier- en Vogelshow georganiseerd. Een regionale tentoonstelling met ongeveer 900 dieren. Naast deze bijzondere dieren presenteert kunstenaar Jan Brinkers zijn natuurgetrouwe dierschilderingen aan het publiek. Vanuit het onderwijs is Landstede nauw betrokken bij dit evenement.

Landstede.jpg

De Zwolse Kleindier- en Vogelshow is een initiatief van de Zwolse Kleindieren Club, de Nieuwleusener Kleindierteelt Vereniging en Nut en Genoegen uit Raalte. Twee dagen lang zullen kleindierfokkers en keurmeesters aanwezig zijn om dieren te beoordelen en te kwalificeren. Bezoekers kunnen ’s avonds in een catalogus zien welke cijfers de verschillende dieren hebben gekregen en welk dier tot het mooiste plaatje is uitgeroepen. Rondom deze kwalificering is een aantrekkelijk programma opgesteld. Kunstenaar Jan Brinkers schildert natuurgetrouwe landschappen en vogels. Tijdens de tentoonstellingsdagen is een twintigtal aquarellen te zien waaronder een aantal zeldzame vogels. Bezoekers kunnen deze schilderijen bewonderen maar ook kopen. Naast de kunstwerken van Brinkers zijn er ook diverse informatieve stands aanwezig. Imkerij Het Korfje uit Nieuwleusen biedt o.a. allerhande soorten honing, mostert, wijn en andere natuurproducten aan bij haar stand en laat bezoekers door middel van een videoregistratie zien waar deze honing vandaan komt.

De organisatie van de Kleindier- en Vogelshow ligt in de handen van de Nieuwleusener Kleindierteelt Vereniging,  Nut en Genoegen Raalte, Heino e.o. en de Zwolse Kleindieren Club in samenwerking met net als voorgaande jaren Landstede, Talentstad en de Zwolse Vogelliefhebbersclub. Studenten van aanverwante opleidingen doen voor en tijdens het evenement praktijkervaringen op en ondersteunen daarmee de organisatie. Op vrijdagavond 30 november vindt om 19.30 uur de officiële opening plaats in de kantine van de ZBC hal. Zaterdag 1 december is iedereen welkom vanaf 10.00 tot 16.30 uur. De toegangsprijs is € 2,00. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. De ZBC hal bevindt zich aan de Ossenkamp 5 in Zwolle. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.zwolsekleindierenshow.nl

Artikel delen: