PEC Zwolle kan met ORTEC-TSS nog beter analyseren

Zwolle – ORTEC-TSS en PEC Zwolle hebben onlangs een één-jarige partnerovereenkomst gesloten. Hiermee ondersteunt ORTEC-TSS PEC Zwolle met ‘live’ data-analyses en statistieken van alle wedstrijden in de Eredivisie en de KNVB-beker.

Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld inzicht in alle acties van de spelers, het tempo waarin een ploeg speelt en de momenten waarop een bal wordt onderschept. Met deze informatie beschikt de technische staf over een extra middel om de selectie optimaal voor te bereiden op de negentig minuten waarin gepresteerd moet worden. Ook kunnen deze gegevens worden ingezet bij de evaluatie van de eigen wedstrijden en voor scoutingdoeleinden. PEC Zwolle ziet in het systeem van ORTEC-TSS een absolute meerwaarde. Technisch-directeur Gerard Nijkamp zegt hierover het volgende: ,,Een goede voorbereiding is van cruciaal belang voor het boeken van resultaten. Met de analyses van ORTEC-TSS maken we de voorbereiding zo compleet mogelijk. Ook biedt het systeem de mogelijkheid om onze eigen wedstrijden tot in de puntjes te analyseren om zodoende verbeterpunten aan te dragen. Voor de technische staf en spelers is dit een uitermate plezierig hulpmiddel." Naast PEC Zwolle is ook Peter Blangé, commercieel directeur van ORTEC-TSS, in zijn nopjes met de partnerovereenkomst. De voormalig volleyballer zegt hierover: ,,We zijn er bij ORTEC-TSS trots op de samenwerking met PEC Zwolle aan te gaan. Als bedrijf hebben wij de ambitie om (top)sport naar een hoger plan te tillen. Dat we dit nu mogen toepassen bij een club met de status van PEC Zwolle is voor ons een prachtig podium."

ORTEC-TSS, onderdeel van de ORTEC Groep, ontwikkelt beslissingsondersteunende ICT-systemen voor de sportwereld. De systemen meten prestaties van spelers en teams, waarmee clubs, sportbonden en sponsoren talenten en topatleten kunnen volgen. Ook bestaat de mogelijkheid om de media zo van analyses te voorzien. Daarnaast biedt ORTEC-TSS ondersteuning bij teamsamenstellingen, spelanalyses en sportplanningen. Hierdoor worden teams beter ondersteund en efficiënter ingezet, met een positieve invloed op de prestaties.
Artikel delen: