‘Table Stars the Battle’ bij Tafeltennis Zwolle

Zwolle – De compleet gerenoveerde tafeltennishal van Tafeltennis Zwolle is woensdag 31 oktober het decor van het jaarlijkse schooltafeltennistoernooi. De organisatie is in handen van Tafeltennis Zwolle, dat afgelopen zaterdag haar 50-jarig jubileum vierde. SportService Zwolle fungeert voor en tijdens het toernooi als ondersteuner.

Het tafeltennistoernooi, voor basisschoolkinderen uit de groepen 5 tot en met 8, draagt dit jaar voor het eerst de naam ‘Table Stars the Battle’. De organisatie volgt namelijk de nieuwe opzet van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Aan het toernooi doen 26 teams mee, van vijf Zwolse basisscholen. De teams bestaan uit vier of vijf kinderen. Het allerbeste team wint voor de school een mooie tafeltennistafel. Daarnaast mogen de vier beste teams van Zwolle naar de landelijke finale op zondag 3 maart 2013 in het Landstede Sportcentrum in Zwolle.

Fair Play staat tijdens het schooltafeltennistoernooi uiteraard voorop. Daarom zijn er vrijwilligers van Tafeltennis Zwolle aanwezig, die de kinderen helpen bij het uitleggen van de regels en het opschrijven en verwerken van de standen. Daarnaast houden zij alle teams gedurende de middag nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. Hiervoor zijn een aantal afspraken gemaakt tussen de organiserende partijen, waaraan kinderen, ouders, begeleiding en toeschouwers zich moeten houden. ‘Table Stars the Battle’ heeft plaats aan de Albert Cuypstraat 1a en duurt van 13.30 tot 17.30 uur.

Artikel delen: