Micha viert eerste lustrum

Zwolle – Op 31 oktober viert de Michacursus zijn eerste lustrum. De Michacursus startte op 31 oktober 2007, toen een aantal bekende Nederlanders het Micha Manifest aan de deur van de Jeruzalemkerk in Zwolle spijkerden. De Michacursus is een cursus rond de woorden van Micha waar hij namens God de woorden uitspreekt : “ Er is jou mens gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil : niet anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God “.

Het gaat uiteindelijk om recht en goed te doen in het leven dichtbij en ver weg. Woensdag 31 oktober worden deze woorden opnieuw in een actuele versie, gericht op het leven van vandaag en in de toekomst, gespijkerd op de oude pastorie(de Wheeme) naast het Stadhuis. Dat gebeurt om drie uur door een minderbroeder(Franciscaan). Op de oude pastorie hangen nog steeds de borden met de teksten uit het stadsboek die doorgehaald zijn. Dat gebeurde op last van het bisschop en onder invloed van de Moderne Devoten.

De teksten spraken zich namelijk negatief uit over de Moderne Devoten, die volgens de schrijvers(de gilden) teveel op welzijn waren gericht en te weinig op welvaart. Voordat de teksten doorgehaald werden vond er eerst een staatsgreep plaats. Daarbij werden de meeste gilden uit het stadsbestuur gezet. Zij waren immers alleen maar op hun eigen welvaart gericht. Micha roept juist op om recht te doen aan de kwetsbaren, de natuur en de volgende generaties.

De minderbroeder zal daar woensdag het stadsbestuur opnieuw opwijzen. Tevens zal hij oproepen om in de voetsporen van Micha te stappen, door onze levensstijl aan te passen en daar waar mogelijk te veranderen.

Voor meer info ;

Tjirk van der Ziel ; Michacursus 06-27519061

Mink de Vries ; starter Michacursus, 06-28987955

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.