Samsom komt donderdag in Zwolle uitleg geven

Zwolle – PvdA partijleider Diederik Samsom komt donderdag 1 november naar Zwolle om tekst en uitleg te geven over het maandag gepresenteerde regeerakkoord van de PvdA met de VVD. Het is de bedoeling dat ook partijvoorzitter Hans Spekman naar de Hanzestad gaat komen. De PvdA komt in Zwolle bijeen in Regardz De Nieuwe Buitensociëteit. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang bijeenkomst om 20.00 uur.

Het partijbestuur van de PvdA heeft maandagavond besloten dat het komende zaterdag in de Brabanthallen in Den Bosch een congres organiseert waarop de leden zich kunnen uitspreken over het akkoord. Ze kunnen geen wijzigingen aanbrengen. Voor het congres zijn er drie regionale bijeenkomsten waar PvdA’ers het akkoord kunnen bespreken met onder anderen Diederik Samsom en Hans Spekman. De bijeenkomsten zijn dinsdag in Utrecht, donderdag in Zwolle en vrijdag in Breda. Als het PvdA-congres zaterdag instemt met het akkoord, wordt het nieuwe kabinet mogelijk maandag beëdigd. Als dat niet lukt, wordt het donderdag.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Alleen uitleg is wel erg eenzijdig (-wijzigingen zijn niet mogelijk-).

  We moeten gemiddeld 1000 euro per inwoner bezuinigen, dat komt overigens neer op meer dan 1000 euro voor de echt hulpbehoevenden met een net iets hoger dan 110% inkomen van het sociale minimum (Zwolle).
  Tot nu toe was dat 115%.  ⚠️ Meld

 2. Samson hoeft voor mij niet te komen om uit te leggen hoever hij naar rechts is getrokken.Het pure socialisme is nu wel erg ver weg bij de PvdA .Denk dat de ouwe Drees zich in zijn graf omdraait want er wordt steeds meer kapot gemaakt voor de minima .De kapitalen die naar het buitenland wordenbesteed hadden ze eerst ons nationale tekort mee op moeten lossen om het voor het eigen volk dragelijker te maken.Dus wat mij betreft mag Samson wel in Den Haag bij zijn grote vriend Rutte blijven


  ⚠️ Meld

 3. Pieters.

  Als jij je nou eerst eens verdiepte in de cijfers die aangeven dat JUIST de minima er licht op VOORUIT gaat ,daar tegenoven dat inkomens boven de 100,000 euro er 0,6% op ACHTERUIT gaan.Volgens mij weet jij bij lange na niet wat SOCIALISME inhoud,en alleen wilt toeteren met een hoop onzin. Kritiek leveren mag en kan altijd ,maar kom dan wel met heldere feiten ,en niet met deze klinklare onzin waar je nu mee komt.


  ⚠️ Meld

 4. Het is zoals het is dus sommige gaan zeuren nou dan
  Vorige regering zorgde voor veel elende dus ik ben beneuwd hoe het bij de huidige zal gaan in iedere gevaal minder stakingen, erger dan de vorige wordt het niet!!!:)


  ⚠️ Meld

 5. PvdA-leden positief over akkoord

  Karen Kuipers, van het afdelingsbestuur Zwolle, zegt: “We zijn blij dat er zo snel een akkoord ligt. Natuurlijk zijn er pijnpunten, zoals de bezuiniging op ontwikkelingssamenwerking, maar het is van belang dat er zo spoedig mogelijk een stabiele regering wordt gevormd.”

  Bron: Nos.nl


  ⚠️ Meld

 6. De PvdA komt donderdag in Zwolle bijeen in Regardz De Nieuwe Buitensociëteit. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang bijeenkomst om 20.00 uur.


  ⚠️ Meld

 7. Zwolse wacht maar eens af als straks het kabinet er weer staat watje weer kwijt bent .Ze schotelen het zo mooi voor maar je houd steeds minder over


  ⚠️ Meld

 8. Maar ja, iedereen moest zonodig op het laatst op de PvdA stemmen om de VVD van het toneel te krijgen. En zie daar, wie levert de MP? Dat waren geen bewuste stemmen voor het programma van de arbeiderspartij, en dat maakt de socialisten nu al fragiel voor de komende periode. Links had moeten samenwerken. Dan was het een stuk meer sociaal geweest dan het akkoord dat er nu ligt.


  ⚠️ Meld

 9. Dat we “moeten”inleveren dat is een feit, waar ik me zorgen over maak, zijn de maatregelen, die er t.a.v de studenten genomen worden.
  Is deze bijeenkomst alleen voor leden?


  ⚠️ Meld

 10. @HansV Oh ja? Waar heb je die cijfers vandaan? Wat ik heb gelezen, is dat vooral de topinkomens het meest inleggen.

  Ja.. Vanuit praktijkvoorbeelden.
  De grens om in Zwolle in aanmerking te komen voor diverse voorzieningen is teruggesteld van 115% naar 110% van het sociale minimum.
  Als iemand daar (nu) 1 euro boven zit kost het die persoon heel veel geld!

  Al die mooie verhalen kloppen niet..  ⚠️ Meld

 11. Bericht door ingrid, op 30 oktober 2012 om 22:36
  Dat we “moeten”inleveren dat is een feit, waar ik me zorgen over maak, zijn de maatregelen, die er t.a.v de studenten genomen worden.
  Is deze bijeenkomst alleen voor leden?

  Ingrid je kunt evt als introducee naar de ledenbijeenkomst.

  Donderdag 1 november ?? Regardz Zwolle
  Locatie: Stationsplein 1, 8011 CW, Zwolle (Zaal 1).
  Aanmelden kan door te bellen met de reserveringslijn: 0900-9553. De aanmeldcode is: 5828


  ⚠️ Meld

 12. Bericht door Eyeofhorus, op 1 november 2012 om 02:27
  Kan Samsom de euro terugdraaien?

  Zal je een geheimpje vertellen wat ik in de wandelgangen heb gehoord.
  Zodra wereldwijd wordt aangenomen dat de aarde vierkant is ,ipv van rond,zal Diederik Samson linia recta stappen ondernemen ,om de gulden terug te laten keren.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.