Studiebeurs Zwolle

Zwolle – Een vervolgopleiding vinden die bij je past is niet makkelijk. Maar op woensdag 14 en donderdag 15 november wordt het schoolzoekers wel heel makkelijk gemaakt, want dan vinden zij onder één dak bijna 60 mbo-, hbo-, en wo-instellingen. In de IJsselhallen in Zwolle kunnen vmbo-, havo-, vwo-leerlingen en mbo-studenten zich oriënteren op een vervolgstudie tijdens Studiebeurs Zwolle.

Alweer voor de 19de keer vindt Studiebeurs Zwolle plaats. Een uniek evenement, want het wordt georganiseerd door de Zwolse mbo- en hbo-instellingen zelf. De toegang is gratis. Tijdens de beurs presenteren bijna 60 verschillende instellingen zich op Studiebeurs Zwolle. Ook opleidingen van beroepsorganisaties zoals de Landmacht en de Politie zijn aanwezig. Samen zorgen zij voor een compleet overzicht van opleidingsmogelijkheden voor de ruim 12.000 bezoekers die worden verwacht. Studiebeurs Zwolle wordt jaarlijks voornamelijk bezocht door vmbo-, havo-, vwo-leerlingen en mbo-studenten die in de laatste fase van hun opleiding zitten. Maar ouders en/of verzorgers zijn natuurlijk ook welkom! Begin oktober is Studiebeurs Zwolle op zoek gegaan naar ‘droombanen’. Met de prijsvraag ‘Wat is jouw droombaan?’ wil de organisatie van Studiebeurs Zwolle jongeren motiveren om na te denken over hun toekomst en vervolgopleiding. Via Social media worden jongeren opgeroepen om hun netwerk in te schakelen. Op woensdag 14 en donderdag 15 november zullen de drie droombanen met de meeste stemmen worden gepresenteerd op Studiebeurs Zwolle. Bezoekers aan de beurs kunnen dan bij de ingang alsnog een stem uitbrengen. Bij sluiting van de beurs is direct zichtbaar welke inzending van een droombaan de winnaar is. De winnaar wordt via Facebook en Twitter bekend gemaakt en kan dan met drie vrienden een concert naar keuze bezoeken bij Hedon, inclusief zakgeld. 

Nieuw: aanmelden Studiebeurs Zwolle

Studiebeurs Zwolle vindt 14 en 15 november van 14.00 – 20.00 uur plaats in de IJsselhallen. Entree en parkeren is gratis, wél moeten bezoekers zich vooraf registreren via www.studiebeurszwolle.nl. Op de website is meer informatie te vinden over de beurs en de standhouders die er staan.

Initiatiefnemers

Studiebeurs Zwolle wordt georganiseerd door de Zwolse mbo- en hbo-instellingen: Landstede MBO, De Groene Welle, Menso Alting, Gereformeerde Hogeschool, Katholieke Pabo Zwolle, Windesheim, Cibap vakschool voor verbeelding en het Deltion college. Het evenement vindt dit jaar voor de 19e keer plaats.

Artikel delen: