Zwollenaar bedenkt oplossing voor wintergladde stoep

Zwolle – Niet meer glibberend je huis bereiken, geen glijdende klanten meer voor de ingang van de winkel die zich nog net aan de deurpost staande kunnen houden. Geen school meer waar kinderen vallend en met veel moeite de klas in komen. Dit is allemaal verleden tijd met een van de knalgele zoutcontainers van www.zoutopdestoep.nl. Een grote loods vol met zakken zout en stapels gele containers, het kan niet anders dan dat de winter voor de deur staat.

zoutcontainers.jpg

De voorbereidingen op aankomende vorstperiode zijn in volle gang. Hans Potjes van zoutopdestoep.nl is druk in de weer om de bestellingen in orde te maken. “Elk jaar wordt het drukker, meer en meer mensen beseffen dat wij zorgen voor de beste manier om een ijsvrije stoep te houden.” Hans is twee jaar geleden begonnen met de verhuur van de knalgele containers omdat hij zich ergerde aan de gladheid voor zijn eigen bedrijf. Hier moest wat aan gedaan worden was zijn idee. Toen er eigenlijk geen goede alternatieven voor handen waren bedacht Hans dat hij dan zelf het heft in handen moest nemen. Wat dus eigenlijk uit nood geboren is, blijkt later een florerende zouthandel te zijn. “Ja, zo kan het lopen, ik krijg vooral vanuit ondernemers erg veel vraag naar mijn containers, ondernemers zijn op zoek naar kant en klare oplossingen.”

Vanaf begin oktober zijn ze bij zoutopdestoep.nl al weer druk met de uitleveringen van de opvallende gele containers. “Het is een totaal oplossing,” geeft Hans aan, “je krijgt een container, zoutschep en 100 kilo zout voor een vaste prijs.” Een makkelijker manier om te zorgen voor een veilige aanloop bij uw huis, school, winkel of bedrijfspand is er niet. Zoutopdestoep brengt en haalt de container ook nog eens. Daarnaast is het bedrijf op de gekste tijden bereikbaar voor een navulling.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Kan hij ook even langs de Terborchstraat gaan, elke ~2 weken of zo. De gemeente vergeet die stoep elk jaar weer. Terwijl het toch één van de drukste wandelroutes is.


  ⚠️ Meld

 2. 75 euro zag ik op de site. Ik vind het geen geld. Mooie gele container er bij die je vervolgens weer aan de weg kan zetten om de jongens van de rova in de war te brengen 😉


  ⚠️ Meld

 3. Is te doen met een groepje buren.
  @Jasper, is de gemeente verantwoordelijk voor het sneeuw(ijs) vrij maken van dat stuk stoep in de Terborchstraat.


  ⚠️ Meld

 4. Vindt nogal hoop geld,haal zakje van 10 kilo bij action van paar euro en gladheid begint juist omdat men bij de eerste sneeuwval verzuimt te vegen dan is vriest alles aan met alle gevolgen van dien.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.