Trias Jeugdhulp bereid zich voor op transitie

Zwolle – Raadsleden, wethouders en beleidsambtenaren brengen woensdag 31 oktober een bezoek aan Trias Jeugdhulp in Zwolle in voorbereiding op de transitie van de jeugdzorg naar gemeenten. Alle Nederlandse gemeenten krijgen vanaf januari 2015 de verantwoordelijkheid over alle vormen van jeugdzorg, zoals ook in het Regeerakkoord staat vermeld.

Ontmoeting en interactie staan centraal tijdens het bezoek. Naast een informatief verhaal over jeugdhulpverlening geeft een pleegouder een inkijkje in het leven van een pleeggezin, terwijl een moeder vertelt over de hulpverlening vanuit het perspectief van een ouder. Trias Jeugdhulp biedt met ruim 400 medewerkers én 400 pleegouders hulp bij opgroeien en opvoeden in Overijssel.

"Wij bieden onze hulp bij voorkeur thuis, of in de directe omgeving van de cliënt. De cliënt heeft altijd zeggenschap en regie over de aanpak. Jaarlijks maken ruim 2000 kinderen, jongeren tot 27 jaar en opvoeders gebruik van advies en praktische ondersteuning of intensievere vormen van behandeling. Soms bieden we voor korte tijd hulp, andere hulp is langdurig. Dit is afhankelijk van de vraag en behoefte van de cliënt."

Trias Jeugdhulp werkt actief samen met andere partijen en is onder meer partner in het 1000-jongerenplan; begeleiding bij het vinden van een baan, opleiding en een stabiele woon- en leefsituatie. www.triasjeugdhulp.nl.

Artikel delen: