Bijna 20.000 deelnemers voor Burgernet IJsselland

Zwolle – Burgernet is sinds 2011 succesvol actief in de regio IJsselland. Sinds begin 2011 doet de gemeente Raalte mee en daarna volgden Steenwijkerland, Zwolle, Zwartewaterland, Olst- Wijhe, Dalfsen en Staphorst. Eind dit jaar komt daar de gemeente Ommen/Hardenberg nog bij. Burgernet telt in IJsselland nu bijna 20.000 deelnemers. In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over Burgernet en handige tips voor u als deelnemer.

burgernet.jpg

Dankzij uw aanmelding voor Burgernet heeft de regio IJsselland heel wat extra ogen en oren om de veiligheid te vergroten. Immers in de eerste twee uur na een melding is de kans om een overtreder in de kraag te vatten of om vermiste personen terug te vinden vele malen groter. Met uw hulp zijn al veel burgernetacties met een positief resultaat afgesloten. En zijn vermiste personen teruggevonden, (gestolen) voertuigen of goederen getraceerd en verdachte personen aangehouden. Iedere burgernetactie levert gemiddeld twee bruikbare tips van burgernetdeelnemers op. Deze meldingen dragen in de meeste gevallen in positieve zin bij aan de oplossing van het incident.

Aantal deelnemers per gemeente (oktober 2012)

Raalte 4.337
Zwolle 6.975
Dalfsen 1.796
Olst-Wijhe 1.413
Staphorst 1.680
Steenwijkerland 1.244
Zwartewaterland 2.074

Gestarte burgernetacties:

Raalte 6
Zwolle 43
Dalfsen 3
Olst-Wijhe 3
Staphorst 2
Steenwijkerland 11
Zwartewaterland 2

Meer cijfers over uw eigen gemeente vindt u op www.burgernet.nl.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Lees hier dat het burger netwerk succesvol actief is .En hoor steeds dat mensen die zich in Zwolle voor burgernetwerk hebben opgegeven helemaal geen berichten krijgen als er een oproep is .Veelal lees je de berichten hier maar dan is degene ook al gevonden die ze misten.Dan snap ik niet wat ze met succesvol bedoelen als de leden helemaal geen meldingen krijgen als er wat is


    ⚠️ Meld

  2. @Pieters, ben jij ook aangemeld voor burgernet. Ik wel, en heb de meldingen die ik hier lees op 1 of 2 na allemaal binnen gekregen.


    ⚠️ Meld

  3. Ik ben ook aangemeld maar heb ze niet allemaal ontvangen. En stomme is dat ik sommigen niet ontvangen terwijl ik op nog geen kilometer afstand van de plek was en juist wel als ik 10 kilometer verderop was. Er mag toch nog wel het nodige worden bijgeschaafd aan dit systeem.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.