KvK Startersdag Zwolle bij Windesheim

Zwolle – Zaterdag 3 november organiseert de Kamer van Koophandel de Startersdag, die in Zwolle plaats vindt bij Christelijke Hogeschool Windesheim. Vanaf 10.00 uur zijn starters van harte welkom in het X gebouw op de Campus van Windesheim. Daar kan men tot 16.00 uur terecht voor alle zaken die komen kijken bij het starten van een eigen bedrijf.

Het starten van een bedrijf is nog altijd populair. Landelijk begonnen in 2012 tot nu toe ruim 71.000 mensen in Nederland een eigen bedrijf. Om een eigen onderneming goed van de grond te krijgen, is goede voorlichting en voorbereiding noodzakelijk. Speciaal voor diegene die spelen met de gedachte om een eigen bedrijf te starten of al concreet met de voorbereidingen van een eigen bedrijf bezig zijn, wordt de KvK Startersdag georganiseerd. Er is onder meer een informatiemarkt, er worden uiteenlopende presentaties gehouden, men kan er met vragen op het gebied van belasting terecht bij accountants en er vinden coachgesprekken plaats.

Windesheim

Dat de KvK Startersdag plaats vindt bij Windesheim is niet geheel toevallig. Veel studenten van met name de businessopleidingen hebben de ambitie om (ooit) een eigen onderneming te starten. Daarnaast heeft Windesheim ook veel studenten die al een eigen onderneming zijn gestart naast hun studie, de zogeheten studentondernemers. ‘Om het ondernemerschap bij studenten te stimuleren bieden wij verscheidene voorzieningen voor studentondernemers. Eén van deze voorzieningen is het adviesbureau Startpunt. Daar kunnen startende studentondernemers terecht voor begeleiding en coaching bij het opzetten van een eigen onderneming. Dat de KvK Startersdag nu bij Windesheim wordt gehouden is een mooie aanvulling hierop’, aldus Gerrit Kuiper, manager Ondernemen bij het domein Business, Media en Recht van Windesheim. ‘Daarnaast bieden wij tal van managementopleidingen en –cursussen, die voor veel startende ondernemers de uitgelezen kans bieden om zich grond voor te bereiden.’

Meer informatie en aanmelden

Het programma van de Startersdag Zwolle is te vinden op www.kvk.nl/startersdag. Tevens kan men zich hier aanmelden. De Startersdag vindt plaats op zaterdag 3 november van 10.00 tot 16.00 uur bij Christelijke Hogeschool Windesheim, X gebouw, Campus 2-6, 8017 CA Zwolle. De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst.

Artikel delen: