Voorkom oplichting aan de deur

Zwolle – Een van de wijkagenten in Zwolle kreeg op dinsdag 30 oktober een telefoontje van een verontruste burger. Deze meldde dat er een auto was gezien die foto’s van woningen maakte.

Vervolgens werd er door een aantal mannen bij woningen langs gegaan om te vragen of men belang had bij een dienst en zo ja, wanneer men dan thuis was. Toen aan de mannen gevraagd wat zij aan het doen waren, gingen zij er snel vandoor. Ook bleken de tablets die zij bij zich hadden niet te werken en konden zij zich niet identificeren. En dergelijke meldingen krijgt de politie wel vaker. Het is voor een burger niet altijd gemakkelijk te achterhalen of er sprake was van kwade bedoelingen is of dat het gaat om een bedrijf met eerzame bedoelingen bij verkoop aan de deur. Vaak ongewild geeft u veel meer informatie prijs dan uw bedoeling is. En daar kan misbruik van worden gemaakt.

Voor Colportage (verkoop aan de deur) gelden regels. Dit is geregeld in de Colportagewet. De politie heeft een aantal TIPS.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. verlichting bij je voordeur met een draadloze camera naar je laptop kun je niet vertrouwende colporteur op de foto zetten voor een signalement in jou wijk.De foto opprikken bij de supermarkt in de wijk met de mededeling onbetrouwbare gasten


    ⚠️ Meld

  2. @ Zwollenaar

    Dit is in z’n algemeen, niet specifiek een wijk. Dit kan overal gebeuren, dus de waarschuwing is, wees op je hoede!!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.