TalentStad Zwolle genomineerd voor Hersenbokaal

Zwolle – Vorige week werd bekend dat TalentStad is genomineerd voor de Hersenbokaal 2012. Dit is een jaarlijkse prijs van € 5000 voor werkgevers die zich in het bijzonder inspannen om werknemers met een hersenaandoening aan het werk te houden. Hockeydocent Ellen Lans werd twee jaar geleden getroffen door een herseninfarct en melde haar werkgever aan voor de bokaal. De Hersenbokaal is een initiatief van de Nederlandse Hersenstichting.

TalentStad werd samen met vier andere werkgevers genomineerd. De twee winnaars worden bepaald door een vakjury en het publiek aan de hand van het aantal stemmen op de website van de Hersenstichting. Op 20 november aanstaande worden de prijzen uitgereikt. Dit voorjaar hebben 75 werknemers met een hersenaandoening zelf hun werkgever aangemeld omdat zij vonden dat hun werkgever een extra pluim verdient voor zijn inspanning hen aan het werk te houden. De Hersenstichting die werkgevers stimuleren en riep de bokaal in het leven. De twee winnaars kunnen het bedrag toewijzen aan een project dat ten goede komt aan de re-integratie van mensen met een hersenaandoening.

Een jury onder voorzitterschap van Katja Mur, directeur Arbeidsmarktbeleid bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport, heeft uit 75 inzendingen vijf organisaties genomineerd. Er zijn twee winnaars. Naast de vakjury die een winnaars kiest, kan het publiek stemmen. Iedereen kan stemmen op een van de genomineerden op www.hersenstichting.nl. Stemmen kan nog tot 13 november. Beide prijzen worden op 20 november a.s. uitgereikt.

Ellen Lans werkt als docente en hockey coach bij TalentStad in Zwolle. In december 2010 werd ze getroffen door een beroerte. Na maanden revalidatie begon ze in maart van dit jaar weer langzaam met haar werk. Omdat het lesgeven door de vele prikkels vermoeiend is, is het accent van haar werk meer op de hockey training gaan liggen. De school denkt erg met haar mee en probeert vooral te kijken naar wat ze wel kan. Directeur Jan Kroon meent dat Ellen er zelf alles aan doet om te re-integreren en vindt het logisch dat zij alle tijd en ruimte krijgt. Ellen ervaart de sfeer op school als een warm bad.

De andere genomineerden zijn Lutèce, producent van champignonconserven te Horst (Limburg), Tergooi Ziekenhuizen te Hilversum, de Gemeente Breda en het UMC Utrecht.

Artikel delen: