Cameratoezicht op sloopgebied Bachlaan

Zwolle – Woningstichting SWZ heeft, in samenwerking met de gemeente Zwolle en de politie IJsselland, besloten om het toezicht op het sloopgebied van de Bachlaan te optimaliseren. Zo zijn de heggen de afgelopen periode tot kniehoogte gesnoeid. Een andere maatregel die de corporatie vanaf maandag 29 oktober gaat instellen is het gebruik van camera’s op het terrein van de te slopen flats. Het toezicht met camera’s wordt gedaan door stichting I-watch.

I-watch verzorgt vanuit de Toezichtruimte Noord- en Oost-Nederland in Zwolle onder meer de beveiliging van de Zwolse binnenstad en bedrijventerrein Hessenpoort en heeft al jaren ervaring met camerabewaking en –toezicht. Om dat zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, worden aan en rondom de flats aan de Bachlaan camera’s aangebracht en wordt in samenwerking met de gemeente Zwolle de verlichting op deze locatie zo optimaal mogelijk gemaakt. De camerabeelden worden 24 uur per dag opgeslagen en op vastgestelde tijden live uitgekeken. I-watch garandeert daarbij een tot het minimum beperkte inbreuk op de privacy van de bewoners van de Bachlaan en de Porporastraat. Als er ongeregeldheden en/of strafbare feiten worden geconstateerd dan zal daar in eerste instantie door de politie op worden gereageerd. Bewoners zijn uitgenodigd om op locatie bij I-watch te aanschouwen hoe het cameratoezicht werkt.

Spreekuur

Voor vragen met betrekking tot de sloop kunnen omwonenden langskomen op het spreekuur van de corporatie, elke werkdag tussen 9.00 tot 9.30 uur aan de Beethovenlaan 173.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. ik vind het belachelijk, ik woon hier en ik wil niet dat mijn privacy aangetast word omdat swz denkt dat het nodig is. zoveel gebeurd er hier niet.. tuurlijk word er wel eens een fietsje gejat of een graffiti verfje gemaakt maar om hiervoor nou camera’s op te hangen, belachelijk! george orwell zeg ik je …


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.