PEC Zwolle bekert verder via RKC Waalwijk

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagavond de bekerwedstrijd tegen RKC gewonnen. Net als vorige week voor de competitie was ook dit keer Zwolle te sterk voor RKC. In Waalwijk werd de stand 2-4. Met de winst heeft PEC Zwolle zich geplaatst voor de achtste finales van de KNVB beker 2012-2013.

rkc_pec_1.jpg

RKC Waalwijk begon sterk aan het duel met de Zwollenaren en stond na acht minuten op een 1-0 voorsprong. Defensieve wanorde bij de Blauwvingers zorgde ervoor dat Teddy Chevalier vrij kon uithalen. Nog geen minuut later stond de 1-1 op het scorebord. Direct vanaf de aftrap zocht Zwolle de aanval en na een goede combinatie belandde de bal bij Youness Mokhtar, die Jeroen Zoet in de korte hoek wist te passeren. Tien minuten later kreeg PEC Zwolle een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Cuco Martina maakte opzichtig hands in het eigen strafschopgebied en Wiljan Pluim mocht vanaf elf meter aanleggen. Maar de RKC-goalie wist de inzet vanaf elf meter te keren. Hierdoor kwam er meer geloof in het spel van de thuisclub en na een halfuur zette Mats Lieder de thuisclub opnieuw op voorsprong na een razendsnelle counter.

In de tweede helft kwam PEC Zwolle messcherp terug uit de kleedkamer en nog geen vijf minuten na rust bracht opnieuw Ronnie Reniers de bezoekers op gelijke hoogte. Opnieuw Mokhtar zorgde een halfuur voor het einde van de wedstrijd voor de eerste Zwolse voorsprong en met een knappe vrije trap zorgde Rochdi Achenteh tien minuten later voor een verdubbeling van de marge. In het laatste kwartier besloot RKC-trainer Erwin Koeman nog terug te komen in de wedstrijd door Nourdin Boukhari en Rodney Sneijder in te brengen. Laatstgenoemde mocht in de absolute slotfase nog aanleggen vanaf elf meter, maar Diederik Boer volgde het voorbeeld van zijn collega aan RKC-zijde en wist de strafschop te keren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “PEC Zwolle bekert verder via RKC Waalwijk”

  1. Respect voor de groep supporters van PEC die ook nu weer in het stadion zaten. Nu nog even zorgen dat het Zwols kwartiertje er af gaat.

  2. Ik denk dat Art Langeler ondertussen de titel van kroonprins van het trainersgilde rechtmatig toekomt.
    Ook in de competitie zal het gewonnen zelfvertrouwen zich gaan uitbetalen.
    De E in PEC betekent niet voor niets zoveel als: ⤽En wanhoopt niet!⤝

  3. Zoooo…. wat was ik blij met die snelle gelijkmaker zeg!:D
    Mohktar helemaal vrij, BAM.

    Na de 2-1 heb ik me niet eens heel druk gemaakt.
    Aan van alles kon je zien dat er nog zat te halen was in Waalwijk.
    Dat moeten ze dan nog wel even doen natuurlijk maar het voelde allemaal goed.
    Misschien gaan ze alleen nog steeds te makkelijk om met de kansen.
    Mohktar z’n schoten zijn bijna allemaal hetzelfde en meestal richting keeper, Pluim met de penalty 😮 dat was toch weer jammer.

    Na de 2-2 van Reniers heb ik me geen moment zorgen gemaakt of er meer goals kwamen of niet.
    Lekkere wedstrijd voor Zwolle.
    Een punt uit Heerenveen zou ik toch wel willen zien op dit moment.
    :DForza Zwolle!!:D

  4. Zwolle won niet alleen door eigen kunnen, maar meer door het falen van RKC. Bij RKC schijnt iets sinds de wedstrijd tegen Willem II iets structureels mis te lopen. Aleen Jozefzoon en Zoet weten bij tijd en wijle nog te schitteren.

  5. Bericht door Pieters, op 1 november 2012 om 08:06
    Jean Jacques Rousseau mooi dat je lof spreekt voor Langeler heb hier de supporters ook wel anders gehoord een tijd geleden

    Kritiek is er nog steeds, wederom komen we in de problemen op het moment dat de tegenstander opportunistisch gaat spelen, rkc ging alles of niets spelen en pec kwam zwaar in de problemen. In zo’n geval mag er best verdedigend gewisseld worden. Aanvaller eruit middenvelder erbij, nog een aanvaller eruit, verdediger erbij, snelle spits voorin en ros elke bal maar naar voren. Alleen door de knulligheid van RKC werd het niet gelijk.

    ps
    Van den Berg is GEEN verdediger maar een nummer 6.

  6. Liever helemaal geen Van den Berg meer, die gozer is een risicofactor voor het gehele team.
    Als hij geen domme kaarten pakt veroorzaakt ie een strafschop zoals nu weer.
    NAC en VVV nog thuis voor de winterstop, dat moet te doen zijn zonder Joey.

  7. Bericht door Zwollenaarisback, op 1 november 2012 om 13:00
    Ja Edwin, maar dan krijg je natuurlijk niet dat mooie aanvallende voetbal als dat we nu te zien krijgen. Beetje terughangen en handbal verdediging? Nee, dank je, dan maar liever Alles of Niets!!

    Zeg ik dan dat ze dat de hele wedstrijd moeten doen?

  8. Bericht door FCZ, op 1 november 2012 om 12:20
    Zwolle won niet alleen door eigen kunnen, maar meer door het falen van RKC.
    Tuurlijk ……..

    Heb je het gezien dan?
    Vooral na de 2-4 kreeg RKC een paar beste kansen.

  9. 😀 Vreemd, nog geen negatieve reacties zoals: het zal nooit iets worden, volgens jaar weer Jupiler etc. Die gasten zullen wel weer komen als we weer een keertje een wedstrijd verliezen;)
    Valt me trouwens wel op dat de negatievelingen altijd beweren dat, als Zwolle wint het komt doordat de tegenstander slecht speelt.

  10. @Edwin

    Ik was idd in Waalwijk vorige week zondag bij RKC-PEC. Tot drie keer aan toe passeerde Jozefzoon enkele verdedigers van PEC alsof ze er niet stonden, alleen liep Chevallier zichzelf dan alweer buitenspel!!! Had heel anders kunnen aflopen. Was trouwens eergisteren ook alweer een keer zo, alleen zag je nu dat PEC meer zelfvertrouwen had door het geklungel bij RKC.

  11. @Edwin

    Wil je echt dat Zwolle zich in het eigen strafschopgebied opsluit?!
    Lijkt me geen goed plan…
    Alleen als de nood ECHT hoog is anders mogen ze van mij lekker het eigen ding doen.
    En dat was tegen RKC niet nodig.

Reacties zijn gesloten.