Diamanten bruiloft echtpaar Kok-Hegeman

De heer en mevrouw  Kok-Hegeman waren dinsdag 30 oktober 2012 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer brachtt het echtpaar woensdagmiddag een bezoek in hun woning in de Keersluis aan de Burg Vos de Waelstraat om hen te feliciteren. Het diamanten echtpaar kreeg een keramieken schaal van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis opgemaakt met bonbons van Bonbonnerie Borrel cadeau.

31-10-2012_echtpaar_kok-hegeman_60jr_getrouwd_01.jpg

De heer Kok is geboren op 8 augustus 1919 in Zwolle. Mevrouw Kok-Hegeman is geboren op 28 oktober 1925 in Zwollerkerspel. De bruidegom was bevriend met twee broers van de bruid. De vonk sloeg over op Koninginnedag 1946 voor de Jamin in de Diezerstraat. Op 30 oktober 1952 zijn de heer en mevrouw Kok voor de wet getrouwd in Zwollerkerspel. De kerkelijke inzegening volgde op 11 november in de Michäëlkerk aan de Roggenstraat. Hun eerste woning stond aan de Langenholterweg in Zwolle waar hun drie dochters en hun zoon zijn geboren. De heer Kok was werkzaam als huisschilder terwijl mevrouw Kok voor het huishouden en de kinderen zorgde.

31-10-2012_echtpaar_kok-hegeman_60jr_getrouwd_04.jpg

31-10-2012_echtpaar_kok-hegeman_60jr_getrouwd_03.jpg

Via Lees verder meer nieuws en nog een foto…

Mevrouw Kok naaide en breide veel kleren voor de kinderen zelf. Thuis was het altijd een gezellige boel en de vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen kwamen graag over de vloer. Er werden tenten gebouwd, winkeltjes gemaakt en er werd veel geknutseld met de kinderen.

31-10-2012_echtpaar_kok-hegeman_60jr_getrouwd_02.jpg

De heer en mevrouw Kok mochten graag kruiswoordpuzzels oplossen. Daarmee heeft mevrouw Kok zelfs de Zwolsche Courant gehaald, ze won 25 gulden, wat in die tijd een heel bedrag was.

De heer Kok zette zich in voor de Derde Orde van Sint Franciscus en kaartte wekelijks met zijn zwagers. Toen de heer Kok in de VUT ging hebben ze samen veel vrijwilligerswerk gedaan voor de kerk. Ze wonen nu in redelijke gezondheid in de Nieuwe Haven.

De familie is ondertussen uitgebreid met negen kleinkinderen en een achterkleinkind terwijl er nog een achterkleinkind op komst is.

Op 11 november wordt hun diamanten bruiloft gevierd in familiekring.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Wil dhr Theo Kok en zijn vrouw van harte feliciteren met deze diamanten bruiloft.Ik heb nog samen met Theo geschilderd in het bedrijf van Kamphuis bouwmaterialen .Theo werkte toen als schilder bij Jansen uit de van ittersumstraat .Hij had toen nog een collega bij hem dhr Tukker uit de klaasboerstraat .Groetjes van mij Pieter Spanhak


  ⚠️ Meld

 2. als eerste wil ik jullie van harte feliciteren.
  ik ben eef en heb ook nog met je gewerkt.
  bij van de woude was dat,
  karel seuters was er ook nog bij de moppen tapper,
  kom een keer bij je langs , groetjes eef  ⚠️ Meld

 3. Wat een leuk stukje! Het ziet er supergezellig uit. En wat fijn, die reacties van oude bekenden. Zo vind je elkaar toch weer terug h?. Toen jullie op die schildersteigers stonden hadden jullie vast nooit kunnen bedenken via een beeldbuis weer met elkaar in contact te kunnen komen.

  Als we het straks met z’n allen goed gaan vieren, kunnen er maar wel beter wat bonbonnetjes over zijn opa en oma!

  Groetjes van Tim en Karin


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.