Landstede Volleybal verder in CEV Cup

Zwolle – Woensdagavond vond in het Landstede Sportcentrum aan het Hogeland de return plaats van het Europese treffen tussen Landstede Volleybal en Dinamo Boekarest uit Roemenië. De mannen uit Zwolle wonnen na een spannend duel met 3-2 en gaan daarmee door naar de achtste finale van de CEV Cup.

volley_cev_10.jpg

Na acht jaar schitterde Landstede Volleybal weer in de CEV Cup. Zwolle was er klaar voor, er was veel publiek op het Europse duel afgekomen. FCZ Tifosi was benaderd om met vele vlaggen de stemming nog wat extra op te voeren. Daarnaast was ook blaaskapel Pardoes bij het Europese treffen present voor een vrolijke muzikale noot. De eerste wedstrijd in Roemenië werd met 0-3 gewonnen, maar om een ronde verder te komen moest er ook thuis gewonnen worden. Dat leek aanvankelijk wel te lukken, maar na een 2-0 voorsprong kwamen de Roemenen terug tot 2-2. Zaak voor de vele supporters om nog een tandje bij te zetten en hun helden naar de overwinning te schreeuwen. Gelukkig werd de laatste set met 19-17 gewonnen. De uitslag werd daarmee 3-2. Bij verlies zou een golden set uitkomst moeten bieden wie er door zou gaan in de CEV Cup, dat werd voorkomen.

volley_cev_16.jpg

volley_cev_1.jpg

volley_cev_11.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

volley_cev_2.jpg

De eerste twee sets gingen met een minimaal verschil naar Landstede Volleybal. Vooral tijdens de eerste set wisten de mannen goed terug te komen. Ze bogen mede dankzij invaller Tijmen Laane een 20-23 achterstand om in een 25-23 setwinst. Ook de tweede set werd gewonnen met 25-22, maar de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. De Roemenen kwamen goed terug in de wedstrijd en wisten na drie wedstrijdpunten van Landstede Volleybal toch nog de derde set te winnen (26-28). Ook de vierde set werd gewonnen door Dinamo Boekarest (21-25) en de wedstrijd leek gekanteld: 2-2

Bloedstollende vijfde set

Een allesbeslissende vijfde set moest de beslissing brengen welke ploeg een ronde verder ging in de CEV Cup. Zaak voor de vele supporters om nog een tandje bij te zetten en hun helden naar de overwinning te schreeuwen. Ook Landstede Volleybal zette een tandje bij en Willem-Maarten wist na een kleine achterstand op 18-17 het matchpoint binnen te slaan. Het team kon de blijdschap niet op en werd “beschoten” met confetti. Ook het hele publiek ging uit zijn dak.

Landstede Volleybal komt in de achtste finales uit tegen de winnaar van de wedstrijd Halkbank Ankara (Turkije) – Delecta Bydgoszcz (Polen). De eerste wedstrijd werd met 3-0 gewonnen door de Polen, de tweede wedstrijd staat vanavond op het programma. De aangevraagde thuisspeeldatum voor de volgende ronde is dinsdag 20 november.

volley_cev_13.jpg

volley_cev_12.jpg

volley_cev_14.jpg

volley_cev_15.jpg

Artikel delen:
Reacties 6
 1. FCZ Tifosi was benaderd om met vele vlaggen de stemming nog wat extra op te voeren.

  Uiteraard niet gratis, want ze zijn commercieel geworden.
  (laat je club maar in de steek!)  ⚠️ Meld

 2. Ach Edwin, jaloers zeker dat jij dit niet hebt kunnen verzinnen. Van een clubje enthousiaste ( FC) PEC Zwolle supporters naar een commercieel bedrijf dat blijkbaar ook nog wordt ingehuurd. Kwestie van vraag en aanbod. Hoeveel leuke acties heb jij al opgezet voor de club? Uiteraard geheel belangeloos? Leven en laten leven!  ⚠️ Meld

 3. Ter jou info wij hebben dit geheel gratis gedaan en gecollecteerd voor de STICHTING LINDA TEGEN MELANOOM naar onze mening een goed doel MOCHT JIJ HIER ANDERS OVER DENKEN DAN HOOR IK DAT GRAAG.

  Wat betreft de club als je niet weet van hoe het zit heb dan geen commentaar .

  mvg STICHTING FCZ Tifosi


  ⚠️ Meld

 4. Bericht door Zwollenaarisback, op 1 november 2012 om 12:57
  Ach Edwin, jaloers zeker dat jij dit niet hebt kunnen verzinnen.

  Dream on.

  Hoeveel leuke acties heb jij al opgezet voor de club? Uiteraard geheel belangeloos?

  Zoek maar eens uit dan..  ⚠️ Meld

 5. Wat betreft de club als je niet weet van hoe het zit heb dan geen commentaar .

  Als jullie niets zeggen dan weet niemand het, behalve de club.
  Door jullie stilzwijgen krijg je juist roddels.  ⚠️ Meld

 6. Bericht door @EDWIN, op 1 november 2012 om 13:47
  Ter jou info wij hebben dit geheel gratis gedaan en gecollecteerd voor de STICHTING LINDA TEGEN MELANOOM naar onze mening een goed doel MOCHT JIJ HIER ANDERS OVER DENKEN DAN HOOR IK DAT GRAAG.

  Uiteraard is dit een goed doel. In dit geval niets anders dan respect.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.