Berkum uit naar hard werkend NSC

Zwolle – VV Berkum speelt op zaterdag 3 november uit bij NSC in Nijkerk, een team dat door flinke inzet en een uitstekende mentaliteit al de nodige punten heeft gepakt en zo voor elke ploeg in de Hoofdklasse C een geduchte tegenstander kan zijn.

“NSC heeft een heel hard werkende ploeg met een paar gevaarlijke aanvallers. Ze laten zich vaak wat inzakken maar kunnen er dan snel uitkomen en dat levert ze tot nu toe nogal eens wat op,” analyseert Berkum-trainer Roeland ten Berge. “Maar tegen tegenstanders die op de counter spelen hebben wij eerder wedstrijden gespeeld waarin we nauwelijks wat weg hebben gegeven. We moeten alert zijn en het tempo hoog proberen te houden, dan komt er ruimte.” De Zwolse coach verwacht overigens dat er zaterdag onder zware omstandigheden zal worden gevoetbald, gezien het verwachte slechte weer en het feit dat er op gras wordt gespeeld.

NSC promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetie uit de 1e klasse D en begon als kersverse hoofdklasser niet slecht aan de nieuwe jaargang. Onder leiding van trainer Wim Kroes, vorig seizoen nog aan het roer bij VVOG, werd de volle winst gepakt tegen WHC en HZVV en werd er een aantal keren remise geboekt. Daar stond een verlies met liefst 6-2 bij ONS Sneek tegenover en vorige week ging NSC op eigen terrein met 0-4 onderuit tegen SVZW, dat daarmee de eerste periodetitel in de zak stak. In dat duel stond NSC bij rust al met 0-3 achter door een ‘klutsgoal’en twee doelpunten die het gevolg waren van verdedigingsfouten. Ook na rust speelden de Nijkerkers niet goed maar ze toonden toen wel meer inzet, wat echter een late vierde tegentreffer niet kon voorkomen. Na die nederlaag, de derde voor NSC in dit seizoen, staat de ploeg nu op een negende plaats met negen punten uit acht duels.

Berkum bivakkeert nu op een zesde plek met 13 punten, slechts twee minder dan de drie koplopers in de Hoofdklasse C. De Zwollenaren speelden vorige week met 2-2 gelijk tegen Sparta Nijkerk, in een wedstrijd waarin de Zwollenaren een voorsprong weggaven en vervolgens na rust weer op gelijke hoogte kwamen. “We begonnen goed maar waren daarna niet zuinig genoeg als we in balbezit waren. Daardoor kwamen we te veel onder druk. Het was te slordig en we stonden af en toe gewoon niet goed, dat zal zaterdag anders moeten,” waarschuwt trainer Ten Berge.

De wedstrijd NSC-Berkum wordt zaterdag gespeeld op Sportpark De Burcht aan de Luxoolseweg 32 in Nijkerk, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Barry Huizinga uit Leeuwarden.

Artikel delen: