Jeugd krijgt kans met 1000-jongerenplan

Zwolle – Vanuit het 1000-jongerenplan heeft inmiddels de 500e (kwetsbare) jongere een werkplek gevonden in regio IJssel-Vecht. Deze bijzondere mijlpaal wordt vrijdag 2 november, om 13.30 uur luister bijgezet op het Provinciehuis. 

Het 1000-jongerenplan van Provincie Overijssel investeert in de regio IJssel-Vecht in de arbeidsmarktkansen voor kwetsbare jongeren. Dat gebeurt in samenwerking met Trias Jeugdhulp (trajectbegeleiding) en diverse andere partijen. De jongeren willen en kunnen werken, maar werken niet en gaan door allerlei problemen niet meer naar school. Het 1000-jongerenplan begeleidt deze jongeren in het traject naar werk en een stabiele woon- en leefsituatie.

‘Heel erg welkom’

Jeroen (22) werkt sinds begin oktober bij Kornet Schilderwerken in Genemuiden.

De trajectbegeleider van het 1000-jongerenplan heeft geen kant-en-klare bak met banen, maar stemt nadrukkelijk af op de jongere; wat wil hij/zij graag doen? En is het moment al daar om direct richting werkgever te stappen? Na een onrustige tijd is er met Jeroen toegewerkt naar stabiliteit. Bij deze jongere kwam daarna het schilderen in beeld. De baan wordt gecombineerd met een opleiding en in 2013, bij een goede voortgang, met de mogelijkheid om een rijbewijs te behalen. Jeroen vertelt: “Ik voel me heel erg welkom bij Kornet en wil graag een goede vakman worden. Een jaar gelden had ik niet gedacht dat ik op dit moment hier zou staan.” Werkgevers die deelnemen aan het 1000-jongerenplan ontvangen van de provincie Overijssel onder voorwaarden een vergoeding voor de begeleiding van een jongere voor de duur van een jaar. Ook moet het deelnemende bedrijf/organisatie de jongere scholingsmogelijkheden bieden, die ervoor zorgen dat de jongere een beroepskwalificatie kan halen. Het is een bijzonder project dat veel (kwetsbare) jongeren verder helpt. http://www.1000jongeren.nl/

Artikel delen: