Zwolse schoolbestuurders werken samen aan ICT

Zwolle – Op woensdag 31 oktober is een belangrijke stap gezet: de gebruikersvereniging BISON is opgericht. BISON staat voor Breed ICT Samenwerkingsverband Onderwijs. Dit samenwerkingsverband is opgericht om met een groot aantal Zwolse schoolbestuurders gezamenlijk vorm en inhoud te geven aan het toenemende belang van informatietechnologie in het onderwijs.

bison.jpg
Foto: John Beumer / OOZ
Vlnr: Rob van Kessel (Landstede), Henk ter Wee (Vivente), Hessel Joustra (Ifective), Rita Damhof (Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio), Arco Hak (Stichting voor Speciaal Onderwijs op Gereformeerde Grondslag) en Maarten Faas (Ambelt).

De oprichters van het samenwerkingsverband zijn: Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio, Vivente, De Ambelt en de Stichting voor Speciaal Onderwijs op Gereformeerde Grondslag. Hierdoor nemen vanuit verschillende denominaties, scholen voor primair, voortgezet en speciaal onderwijs, deel aan een unieke samenwerking, waarmee onder andere een adequate ICT architectuur en -omgeving ingericht kan worden. Genoemde partijen zijn aangesloten bij een commerciële partij (Ifective / Landstede) waardoor onder andere tegen kostprijs diensten en producten afgenomen kunnen worden. In deze tijd van bezuinigingen is dit samenwerkingsverband een uitstekend voorbeeld van het met beperkte middelen creëren van een adequate onderwijsomgeving die geheel op bestaande en toekomstige technologieën inspeelt.

Artikel delen: