Landstede opent opleidingsrestaurant Gerecht & Land

Zwolle – Donderdagmiddag werd het nieuwe opleidingsrestaurant van Landstede aan het Rechterland in Zwolle officieel geopend. Alle studenten van de horecaopleidingen en zo’n 150 gasten uit de horecabranche en het onderwijs waren getuige van een spectaculaire opening. Horecabestuurder Theo Runhaar maakte de naam van het nieuwe restaurant bekend: Gerecht & Land.

01-11-2012_opening_restaurant_landstede_06.jpg

De naam Gerecht & Land was één van de tweehonderd inzendingen van de prijsvraag die via Facebook werd uitgeschreven. Directeur Thea Liebrand vertelde hoe een droom tot stand kwam, een hypermodern à la carte restaurant met dito keuken, als onderdeel van een horecaplein waarin studenten op alle facetten ervaring kunnen opdoen. ‘We zijn ongelofelijk blij met dit restaurant, een aanwinst voor Zwolle’, aldus Liebrand. Theo Runhaar, voorzitter van Horeca Nederland – regio Zwolle roemde de betrokkenheid van de docenten. ‘Het enthousiasme voor het vak straalt je tegemoet zodra je het restaurant binnenkomt. Het is natuurlijk mooi dat dit op de studenten wordt overgebracht. Enthousiaste schoolverlaters zijn nu eenmaal interessant voor de horecabedrijven

01-11-2012_opening_restaurant_landstede_04.jpg

01-11-2012_opening_restaurant_landstede_05.jpg

01-11-2012_opening_restaurant_landstede_02.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Witte en zwarte brigade

Tijdens de opening werden de studenten letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers gezet. Na een heuse parade van de witte en zwarte brigade – de studenten van de opleidingen kok en gastheerschap – was het publiek getuige van een interview met de studenten. Aansluitend werd de nieuwe naam Gerecht & Land gepresenteerd, evenals de nieuwe website. Prijsvraagdeelnemer Wim Coster die de naam bedacht, ontving een cheque voor een vijfgangen menu voor zes personen in het nieuwe restaurant.

Het restaurant is toegankelijk voor iedereen. De openingstijden en andere informatie zijn te vinden op www.gerechtenland.nl .

01-11-2012_opening_restaurant_landstede_01.jpg

01-11-2012_opening_restaurant_landstede_03.jpg

Artikel delen: