Provinciale aftrap fietsverlichtingsactie in Zwolle

Zwolle – Wethouder René de Heer en Lightqueen Marije openden donderdagavond aan de Luttekestraat in Zwolle de campagne "ik wil je zien!". Met deze campagne wil de Fietsersbond vooral fietsers van 13 tot 25 jaar bereiken.

01-11-2012_fietsverlichtingsaktie-ik_wil_je_zien-luttekestraat_02.jpg

In 2011 reed 62 % van alle fietsers met licht. Jongeren rijden het meest in het donker; slechts 54% fietsen met licht aan. Met social-media acties, advertenties op populaire jongerenwebsites, opvallende straatacties, acties op scholen, gratis reparatieacties en buitenreclame wil de Fietsersbond jongeren prikkelen om verlicht te fietsen. Op donderdagavond vond de aftrap voor Overijssel plaats. De campagne hier is een samenwerking tussen de gemeente Zwolle, vrijwilligers van Fietsersbond, Veilg Verkeer Nederland en Scholten Tweewielers. Wethouder René de Heer opende samen met Lightqueen Marije op de hoek van de Luttekestraat, voor de deur van Scholten Tweewiellers het tweede lichtevenement Ik wil je zien! van ons land. De Lightqueen droeg tijdens de opening een jurk met 300 brandende fietslampjes. Na de officiële opening kregen voorbijgangers de gelegenheid gratis hun licht te laten repareren. Daarnaast konden passanten op de foto in het campagnebeeld of een lampje plukken van de jurk van de Lightqueen

01-11-2012_fietsverlichtingsaktie-ik_wil_je_zien-luttekestraat_05.jpg

01-11-2012_fietsverlichtingsaktie-ik_wil_je_zien-luttekestraat_04.jpg

01-11-2012_fietsverlichtingsaktie-ik_wil_je_zien-luttekestraat_01.jpg

De Fietsersbond werkte voor deze nieuwe campagne samen met jonge vormgevers, performers en sociale media experts. De Fietsersbond ontwikkelde de campagne in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

01-11-2012_fietsverlichtingsaktie-ik_wil_je_zien-luttekestraat_03.jpg

De bond werkt samen met vele partijen waaronder de Regionale Organen Verkeersveiligheid, Bovag, de fietsbranche, VVN, gemeenten, politie en NS-stallinghouders. Bovagbedrijven verkopen tijdens de actieperiode speciale "ik wil je zien!" cadeaubonnen en rekenen geen arbeidsloon. Alleen de kosten van verlichtingsproducten worden berekend.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Vandaag zag ook een man in de binnenstad lopen met al die lichtjes om zijn nek en schouders het leek wel een rondlopende kerstboom, wel grappig!!


  ⚠️ Meld

 2. En met die kleine K…-lampjes hoop je gezien te worden in het donker ?
  Koop a.u.b. fatsoenlijke verlichting en laat je echt zien ! :o:o


  ⚠️ Meld

 3. Kleine lampjes is niet verwonderlijk, mag niets kosten. Kunnen ook wij Zwollenaren vast wennen aan hetgeen ons in dit land onder leiding van de VVD staat te wachten.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.