PEC Zwolle bekert verder tegen GA Eagles

Zwolle – PEC Zwolle speelt tijdens de achtste finales van de KNVB Beker tegen GA Eagles. De wedstrijd wordt op 18, 19 of 20 december gespeeld in Deventer. Dat werd donderdagavond in Rotterdam bekend gemaakt.

knvb_beker_logo.jpg

PEC Zwolle bereikte deze week de volgende ronde door een fraaie 2-4 winst op RKC Waalwijk. GA Eagles, dat deze week bij De Graafschap met 0-3 won, is de bekende rivaal uit ‘Koekdorp’ met wie de ontmoetingen al jaren spannende IJsselderby’s oplevert. Tijdens het seizoen 2007-2008 bereikte Zwolle de achtste finale van de KNVB Beker voor het laatst. Destijds was NEC de tegenstander. In Nijmegen wist Zwolle met 0-2 te winnen door doelpunten van Derk Boerrigter en Bram van Polen. De laatste IJsselderby in Deventer eindigde 27 november 2011 in een overwinning voor Zwolle. De 0-1 kwam van de voet van Bart van Hintum.

Volledige loting:

Vitesse – ADO ’20
FC Den Bosch – SC Cambuur
FC Dordrecht – AZ
FC Groningen – Ajax
Go Ahead Eagles – PEC Zwolle
SC Heerenveen – Feyenoord
NAC Breda – Heracles Almelo
Rijnsburgse Boys – PSV

De achtste finales worden gespeeld op 18, 19 en 20 december.

Artikel delen:
Reacties 43
 1. Ja dit is een lot uit de loterij toch nog naar deventer dit seizoen…
  Dit moet te doen zijn…doe maar woensdag want dat is gehaktdag.
  Mooie loting bedankt willem.


  ⚠️ Meld

 2. Ik zou maar serieus rekening houden dat we daar zonder supporters naartoe moeten. Doordeweekse avond met de lokale driehoek daar… Dus een waardeloze loting is dit!


  ⚠️ Meld

 3. Haha, hoe krijgen ze het voor elkaar?!
  Onlangs heb ik al eens voor de grap gezegd dat het Eagles werd, alleen is dit dan een uitwedstrijd.
  Eigenlijk had het ook wel een ronde later mogen zijn deze wedstrijd.:P
  Maar leuk vind ik het wel in ieder geval.

  @Zwollefan

  Yep, en tien jaar geleden ook.;)  ⚠️ Meld

 4. Bekerwedstrijden zijn volgens mij wel de enige wedstrijden die de Eagles nog wel eens winnen van Zwolle.
  Maakt niet uit maar geeft nog wat extra leuke spanning.
  Haha TOPwedstrijd!!:D


  ⚠️ Meld

 5. @sPECky

  1994/1995
  FC Zwolle – GA Eagles 1-2 (KNVB beker)

  2007/2008
  FC Zwolle – GA Eagles 1-0 (KNVB beker)

  Van: http://nl.wikipedia.org/wiki/IJsselderby (enige twee beker wedstrijden)

  Maar goed, ik heb mijn vriendin uit Deventer geimporteerd, en ook al ben ik niet zo’n voetbalfan, mijn schoonfamilie is dat wel. Voor de goede vrede lijkt het me beter dat Deventer wint. Aan de andere kant, ga ik dat dan nog tot kerst aan moeten horen.

  Lastig hoor… 😛


  ⚠️ Meld

 6. @Poetsdoek ik heb alleen naar wiki gekeken, die gaat niet verder terug dan 1990. Lijkt me sowieso wel verstandig om voor statistieken niet al te ver terug te gaan. 12 jaar geleden was een heel andere tijd, daar kun je nu niks terug uit halen.


  ⚠️ Meld

 7. Ah, ik heb het gevonden, laat maar.
  Wat ik bedoelde was in seizoen 2004/05, 4-2 voor eagles.
  Maar dit was gewoon competitie geen beker.
  En inderdaad die wedstrijd uit 94/95.

  Ik verwacht een beladen wedstrijd in ieder geval.
  Het is nog best een poos wachten tot 18/19/20 december maar de Eagles hebben er weer zin in als team en voor de beker zijn ze ook in goede stemming.
  Het feit dat ze thuis tegen Zwolle moeten zal wel een vol adelaarsnest opleveren.

  Als er aankomende weken geen gekke dingen gebeuren bij beide teams dan kan het wel eens de beste en leukste wedstrijd van die ronde gaan worden, ook voor de neutrale kijker.8)


  ⚠️ Meld

 8. @Jasper

  Beste Jasper,

  Je haalt zelf 1994/1995 aan, dus hoezo is het resultaat van 1998/1999 achterhaald?

  Het lijkt me sowieso wel verstandig om eerst even goed te lezen wat je zelf hebt geschreven en wat een ander schrijft voordat je zo’n reactie terugplaatst


  ⚠️ Meld

 9. Voor de goede vrede lijkt het me beter dat Deventer wint. Aan de andere kant, ga ik dat dan nog tot kerst aan moeten horen.

  Nou ja, dan hoef je dat maar een week aan
  te horen als ze winnen.:P

  Het gaat wel een heel gedoe worden voor sommige mensen om vrij te krijgen van werk enzo in December.
  Voor mij wel in ieder geval.:'(  ⚠️ Meld

 10. Hmm, ik las 89 op één of andere manier. Maar goed, dan kan ik dus die bekerwedstrijd 98/99 nergens terug vinden.

  Op de pagina van 98/99 van de KNVB beker staat het wel. Vreemd.


  ⚠️ Meld

 11. de egels zijn een betere cupfighter dan zwolle dus ik zou niet te euforisch zijn vorig jaar wel feyenoord er uitgekegeld en ze hebben nog wat goed te maken tegen zwolle;)


  ⚠️ Meld

 12. Wij zijn eredivisie ja, niet dat dit iets uitmaakt….
  In de beker of in een derby is er ook nooit een pijl op te trekken.

  Het gaat zeker een mooi dagje voetbal worden.
  🙂


  ⚠️ Meld

 13. Jammer dat die egels niet naar Zwolle moeten komen, nu zal dat burgermannetje daar de boel wel weer behoorlijk gek gaan maken.

  Al met al mooi vooruitzicht, uitvak zal wel weer binnen dag uitverkocht zijn. Mooi man!


  ⚠️ Meld

 14. @F.P, de wedstrijden die voor de knvb beker worden gespeeld moeten op 18,19 of 20 december gespeeld worden, volgens mij is het nog nooit gebeurd dat een wedstrijd om de knvb beker naar het weekend is verplaatst.
  Correct me if i am wrong.


  ⚠️ Meld

 15. En volgens mij is het zo als de burgermeester deze wedstrijd verbied dat de uitspelende ploeg reglementair met 3-0 wint. Het is natuurlijk leuker om daadwerkelijk te laten zien dat Zwolle gewoon veel beter is dan die egels.


  ⚠️ Meld

 16. Wel heel erg frappant dat ze de eagles loten .Lag ook wel een beetje voor de hand maar had toch deze beide clubs bij elkaar weg gehouden want er is veel teveel haat en nijd onder elkaar.En eerlijk gezegd zou ik ook niet willen zeggen wie een ronde verder gaat .PEC heeft het in de competitie al moeilijk om de punten te behouden en de eagles zijn toch maar even zover gekomen.Dus we zullen zien wie er na afloop veder gaat wens ze beiden veel succes en houd het fair en sportief


  ⚠️ Meld

 17. Ja mooier kan het niet leuke voor de supporters en voor de spellers en trouwens ook voor de gemeente Zwolle want het scheelt enorm ellende hier in Zwolle, besparen kosten op extra beveiligers en de politieinzet, geen vernilingen in de Zwolse binnenstad dus, maar jammer voor de Gemeente DEventer het wordt daar denk ik weer een zotje!
  Pec wint met 1-2!!!


  ⚠️ Meld

 18. Weer een zooitje? Laatste jaren niets gebeurd man, snap de ophef niet. Natuurlijk leuk zo’n derby, maar het viel de laatste jaren behoorlijk tegen. Het uitvak hier in Zwolle konden die egels niet vol krijgen en de sfeer in het stadion is al meerdere seizoenen erg tam. Zou mooi zijn als er weer wat leven in deze ‘derby’ komt.


  ⚠️ Meld

 19. Ben benieuwd of nu de wedstrijd door de knvb is vastgesteld, de burgemeester hier nu wel mee accoord gaat. Immers is hij diegene die voor de veiligheid garant moet staan.En er voor deze derby altijd voor een zondagmiddag werd gekozen. Maar zoals @FredjeP al aan geeft de laatste jaren is er weinig meer gebeurd rond deze wedstrijd.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.