Upgraders delen eerlijke kerstversiering uit

Zwolle – Zwolle is er vroeg bij dit jaar: de eerste Kerstmannen en –vrouwen waren donderdag al te zien in de Diezerstraat. In het kader van de Fairtrade week deelden ze eerlijke kerstversieringen uit. “Die Groene Sint met z’n eerlijke chocoladeletters heeft een mooie stap gezet, ik kan hier natuurlijk niet bij achterblijven” aldus een van de Kerstmannen.

upgraders.jpg

Met zakken vol cadeautjes gingen ze de straat op en verrasten het winkelend publiek. Ook op andere plekken in de stad was het duidelijk dat het deze week Fairtrade week was. Afgelopen dinsdag heeft een team Upgraders van het Meander College gezorgd voor een Upgrade van de dagelijkse boodschappen. Door het uitdelen van kortingsbonnen haalden meer mensen een Fairtrade product in huis. Ook werd een FAIR-rassingspakket t.w.v. 20 euro verloot aan een van de klanten. Donderdag 1 november werd dit pakket uitgereikt aan mevrouw Huisman. Zij was blij verrast met dit (h)eerlijke pakket. De acties werden uitgevoerd in het kader van de landelijke campagne Upgraden.nu.

Upgraders zijn jongeren die zichtbare, positieve acties uitvoeren voor een betere wereld. De acties leveren een bijdrage aan één van de Millenniumdoelen of aan mensenrechten. Op de portal www.upgraden.nu wordt met filmpjes en foto’s verslag gedaan van Upgrades in het hele land. De campagne Upgraden is onderdeel van het jongerenprogramma Consumptie Verplicht, een vierjarig programma dat wordt uitgevoerd door COS, Tûmba en NJR. In de provincie Overijssel wordt het programma uitgevoerd door regiokantoor “Jong in de Wereld” (www.jongindewereld.nl).

Artikel delen:
Reacties 4
  1. We hebben erg veel lol gehad met deze actie. Op deze druilerige 1 november zat de kerstsfeer er al goed in, kijk bijv. het filmpje dat we hebben gemaakt: http://upgraden.nu/node/929
    We deden deze Upgrade in het kader van de Fairtrade week. Sinterklaas is al erg goed bezig met de Groene Sint, maar we vonden dat de kerstman wel wat achterbleef, vandaar deze ludieke actie.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.