Dronken automobilist twee keer aangehouden

Zwolle – Een 44-jarige automobilist uit Apeldoorn is op donderdag 1 november rond 19.10 uur aangehouden voor het rijden onder invloed. De verdachte reed met zijn auto over de A28 in de richting van Amersfoort. De bestuurder negeerde tweemaal een volgteken om bij de afrit Zwolle-centrum de A28 te kunnen verlaten.

klpd_1.jpg

Vlak voor het puntstuk nam de bestuurder snel de afrit, waardoor de politiemensen genoodzaakt waren om via de berm de A28 te verlaten. Hierop werd een achtervolging met optische en geluidsignalen ingezet over de Burgemeester Roelenweg en Zwartewaterallee. Op de Zwartewaterallee t.h.v. de kruising met de Monteverdilaan kon de auto van de verdachte worden klem gereden. De verdachte rook sterk naar het gebruik van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto van de verdachte werd geparkeerd nabij de Nijverheidstraat. Op de ademanalyse haalde de verdachte een score van 1135 u/gl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De verdachte werd vervolgens afgezet bij het station. De verdachte wekte echter niet de indruk, ook daadwerkelijk gebruik te willen maken van het openbaar vervoer. Hierop werd post gevat bij de geparkeerde auto van de verdachte. Inderdaad, even later stopte een taxi bij de geparkeerde auto. De verdachte stapt uit om vervolgens in zijn eigen auto te stappen en weg te rijden. Hierop werd hij voor de 2e keer aangehouden. Zowel de verdachte en zijn personenauto werden overgebracht naar het politiebureau. De verdachte werd ingesloten en zijn auto werd achter een hek aan het bureau geparkeerd.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. 1135 u/gl !!!

  Meeste mensen kunnen niet eens meer fatsoenlijk lopen met zo,n hoeveelheid drank op laat staan autorijden.

  :o>:(:o


  ⚠️ Meld

 2. @ZIB, ik noem het realiteit. Helaas zijn er nog te veel mensen die met drank op achter het stuur stappen. Maar misschien vind jij dat normaal.


  ⚠️ Meld

 3. Wat een ontzettende h#fter! 1135ugl/l is ook niet bepaald meer “een biertje teveel”. Dat is gewoon lak hebben aan alle regels en mensen om je heen!

  Volledig eens met Ingrid. Dit is niet zozeer een kwestie van “als”, maar meer van “wanneer”.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.