Inval in woning Warandestraat Zwolle

Zwolle – Vrijdagmiddag, rond 13.20 uur, is er in de Warandestraat in de wijk Stadshagen een inval geweest in een woning.

ph-pxezwo15102012.jpg

Zes agenten waren in de straat aanwezig. Van de woning werd een deur ingetrapt om toegang te krijgen tot het pand. Volgens een twitterbericht van de politie IJsselland had de inval met een actuele burgernetactie te maken. Bij het binnentreden van de woning werd de man niet aangetroffen. Omdat de man mogelijk een gevaar voor zichzelf was, werd een uitgebreide zoekactie opgezet. Bij de actie werd even later ook een politieheli ingezet. Uiteindelijk werd de man tijdens de zoekactie elders in Zwolle aangetroffen, aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. Aan de man wordt een hulpverleningtraject aangeboden. De politie bedankt alle mensen die met hun meldingen hebben meegeholpen bij de zoektocht naar de man.

Artikel delen:
Reacties 69
 1. Ja ik denk idd ook dat hij wel gevaarlijk moet wezen !een gevaar voor zichzelf of anderen !Dit was -is natuurlijk een peper duur geintje een heli in de lucht en al die politie op de been !Goed dat de man gevonden is en hoop dat hij de benodigde hulp krijgt !


  ⚠️ Meld

 2. Nou glijdt Stadshagen ook al onderuit..
  Inbraken
  Brandstichting
  Autokraken
  Hennepkwekerijen
  Moord
  Invallen

  Brrr om bang van te worden.


  ⚠️ Meld

 3. Misschien moet je het in een groter plaatje zien, en niet in een woonwijkje. Landelijk gebeurd er steeds meer ongein. Zal wel met crisis/werkloosheid/verharding maatschappij/mensen steeds asocialer etc etc te maken hebben…


  ⚠️ Meld

 4. ik fietste vandaag door holtebroek en kwam opmerkelijk veel politie en later een container met wiet en een versnipperaar, en even verderop een ander arrestatieteam


  ⚠️ Meld

 5. Ik ben het eens met Zwollenaarisback! Je moet het niet per wijk zien. Het gebeurt overal. Ik heb zo’n beetje in heel Zwolle gewoond van nette tot minder nette buurten, overal gebeuren dit soort dingen.


  ⚠️ Meld

 6. Als een maatschappij zijn normen niet langer baseert op het bestaan van God en ieders persoonlijke verantwoordelijkheid aan Hem, verdwijnt de noodzaak meer en meer om je te houden aan regels die door de overheid en anderen gesteld worden.
  Dat is het proces wat jullie hier waarnemen.


  ⚠️ Meld

 7. Beste christen, prima dat u gelooft, maar zou u alstublieft uw geloofsovertuiging voor u kunnen houden zonder ons te willen overtuigen van uw vermeende gelijk en dit op die manier op te willen dringen? Dank u.


  ⚠️ Meld

 8. Hans, jammer dat je allergisch bent voor geloof. Een beetje overdreven te stellen dat ik iets opdring zodra ik mijn mening geef. Ik denk dat je er verstandiger aan doet je vooroordelen te beschouwen als wat ze zijn.


  ⚠️ Meld

 9. Beste John,

  Ik ben altijd opgevoed met het principe, dat het niet netjes is om ongevraagd mensen te confronteren met religieuze quotes. Ik heb geleerd om rekening te houden met het feit, dat ieder mens op zijn of haar eigen manier gelooft, en het daarom niet netjes is om ongevraagd te refereren naar God.

  Wat ik ook heb geleerd is om eventuele eigen geloofsovertuigingen niet als waarheid naar buiten te brengen, maar als eigen waarheid en/of mening.

  Mijn repliek zou anders geweest zijn, wanneer christen zijn/haar reactie zou formuleren als “Ik, als gelovige, denk vanuit mijn overtuiging dat een maatschappij zijn normen niet langer baseert op het bestaan van God en ieders persoonlijke verantwoordelijkheid aan Hem. Ik denk dat dat de reden is dat de noodzaak meer en meer verdwijnt om je te houden aan regels die door de overheid en anderen gesteld worden. Concluderende vanuit mijn overtuiging denk ik dat dat het proces is wat jullie hier waarnemen”.

  Wanneer hij/zij het op deze manier had gebracht, zou ik de reactie zelfs toegejuicht hebben!
  Ieder gun ik zijn of haar mening, mits dit gewoon als een mening gebracht wordt en niet als feit. 🙂
  Op het Celeanum heb ik altijd geleerd, dat binnen externe groepen “religieuze opvattingen naar buiten brengen als feiten” wordt gezien als het opdringen van geloofsovertuigingen.


  ⚠️ Meld

 10. Helemaal eens met Hans. Ik begrijp niet waarom christenen denken dat zij het monopolie hebben op “normen en waarden”. Alsof mensen het christelijke geloof nodig hebben om zich fatsoenlijk te gedragen. Het christendom laat door de eeuwen heen zien dat daar echt niet “de betere mensen” toe behoren, om maar niet over de recente schandalen te beginnen. Ik denk ook weleens dat het voor sommigen jammer is dat religie zo ver uit de samenleving is verdwenen, omdat nadenken over zingevingsvraagstukken niemand kwaad doet. het gaat echter te ver om net te doen alsof mensen zonder geloof geen normen en waarden zouden hebben.


  ⚠️ Meld

 11. en het daarom niet netjes is om ongevraagd te refereren naar God.

  Dan vind je Jezus waarschijnlijk ook onverdraagbaar.
  Hij zegt “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven”.
  Geloof in Jezus is niet maar een religieuze mening, maar een op historische, goed gedocumenteerde feiten onderbouwd vertrouwen.


  ⚠️ Meld

 12. Bericht door christen, op 4 november 2012 om 10:19

  en het daarom niet netjes is om ongevraagd te refereren naar God.

  Dan vind je Jezus waarschijnlijk ook onverdraagbaar.
  Hij zegt “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven”.
  Geloof in Jezus is niet maar een religieuze mening, maar een op historische, goed gedocumenteerde feiten onderbouwd vertrouwen.

  Zou u die historische goed gedocumenteerde feiten hier willen presenteren?


  ⚠️ Meld

 13. Dame, je hebt een paar vreemde uitspraken:

  christenen denken dat zij het monopolie hebben op “normen en waarden”

  Jij hebt ook zelf een bron waaruit je tot op bepaalde hoogte kunt bepalen wat goed is: je geweten, en dat is er niet vanzelf gekomen.

  de betere mensen

  Ten eerste zijn christenen geen “beter soort” mensen, maar vergeven mensen die als het goed is hun best doen als vergeven mensen te leven.
  Ten tweede zeggen de problemen met godsdiensten meer over het menselijke falen en mensgebouwde systemen dan over of de normen en waarden van de bijbel goed of slecht zijn.

  net te doen alsof mensen zonder geloof geen normen en waarden zouden hebben

  Dat is niet wat ik heb gezegd.
  Ik zei “het verlaten van God waardoor normen zonder voldoende basis zijn.” Dat wil dus zeggen, dat alles relatief is. Als jij genoeg reden ziet om dingen te doen en jouw geweten is daarmee in overeenstemming, zal je dat gemakkelijk doen. Daarom denk ik bijvoorbeeld dat pedofiele priesters God verlaten hebben.


  ⚠️ Meld

 14. @christen Vooropgesteld zij dat ik respect heb voor al die mensen die leven vanuit het christelijk gedachtengoed en die de intenties van het Nieuwe Testament als uitgangspunt nemen voor hun normen en waardenpatroon. Met nadruk, de intenties, want ik heb niet zo veel op met mensen die (al dan niet in verband van hun kerkgenootschap) hun eigen interpretatie (vaak een letterlijke uitleg) geven aan de bijbel en die als strikte regels voor iedereen propageren.
  Dat wil in mijn ogen niet zeggen dat mensen die de bijbel niet kennen of die het christelijk geloof afwijzen, normloos leven. Er zijn genoeg samenlevingen op deze aardbol die het tegendeel bewijzen. Elke samenleving vormt zijn eigen set normen en waarden. Soms botsen die met die van andere, maar dat wil niet zeggen dat een van beide “fout” is. Filosofen, theologen en cultureel antropologen hebben daar boeken vol over geschreven.
  Ik mag “vreemde uitspraken” doen, maar ik vind de uitspraak dat christen die iets doen wat tegen onze normen en waarden indruist, “God verlaten hebben” nogal gemakkelijk. Daarmee organiseer je je eigen gelijk: doen ze niets “verkeerds” (wat verkeerd is verschilt nogal eens in elk tijdsgewricht), dan komt dat omdat ze de bijbel als grondslag voor hun handelen nemen en doen ze wel iets fouts dan komt dat omdat ze God verlaten hebben.
  Hoe verklaar je dan de grote groep mensen die niet leven conform de bijbelse richtlijnen en die zich hun hele leven fatsoenlijk gedragen?
  En – om on-topic te blijven – wat weten we van deze man anders dan dat hij verward was en een gevaar voor zichzelf? Waarom bij dit topic de christelijk moraal erbij halen? Ook in christelijke kring zijn er genoeg mensen die geestelijk lijden om wat voor een reden ook. Soms zelfs door hun christelijke opvoeding.
  Van de zin die begint met “Ten eerste …” begrijp ik helemaal niets. Wat wil je daar zeggen?


  ⚠️ Meld

 15. Hoewel off-topic toch nog een reactie van mijn kant.
  De laatste bijdragen laten zien waar ik me ook in de politiek van bewust moet zijn. Mijn reactie in dit soort situaties is standaard: ik wil niet opleggen, maar uitleggen. Met respect voor andersdenkenden. Dat herken ik in de reactie van Hans.

  Het gaat altijd om de manier waarop je de boodschap brengt. Dat heb ik de afgelopen 12 jaar wel ervaren in de politiek.


  ⚠️ Meld

 16. @Dame: een heel verhaal… ik heb eigenlijk geen tijd om er hier verder op in te gaan.
  “waarom bij dit topic de christelijke moraal er bij halen?”
  Omdat men zich hier en publique afvraagt hoe het toch komt, dit is juist de plaats om daar mee te komen.

  @JJR: als je werkelijk geinteresseerd bent, zou je hele boeken vol kunnen vinden. Ik zou zeggen, begin eens met de bijbel zelf te lezen, veel mensen hebben hun mening klaar over iets wat ze alleen kennen van “horen zeggen”. De bijbel bevat zoveel informatie dat je ongeveer een jaar nodig hebt als je iedere dag een half uur leest, dat heb je nog niet zo snel gedaan dus.
  Verder heeft Josh mcDowell interessante boeken geschreven over bewijs voor christelijk geloof, o.a. “Evidence that demands a verdict”.
  Hierin toont hij bijvoorbeeld aan dat de opstanding een onomstoten feit is.

  Dit gezegd hebbende zal ik gelijk zeggen in het licht van bovenstaand commentaar dat ik niemand iets opleg, het aannemen of afwijzen van de feiten blijft een keuze van geloof.


  ⚠️ Meld

 17. @Dame, toch nog even

  Ten eerste …” begrijp ik helemaal niets. Wat wil je daar zeggen?

  Ik zei: christenen zijn geen “beter soort” mensen, maar vergeven mensen die als het goed is hun best doen als vergeven mensen te leven.
  Dit was een reactie op jouw bewering

  Het christendom laat door de eeuwen heen zien dat daar echt niet “de betere mensen” toe behoren

  Ik wil zeggen dat christenen niet van ander spul gemaakt zijn dan niet christenen. Het probleem is dat God door christenen heen werkt en niet christenen daar vaak geen trek in hebben. Zoals Paulus in de bijbel zegt: “want wij zijn voor God een geur van Christus onder hen, die gered worden, en onder hen, die verloren gaan; 16 voor dezen een doodslucht ten dode, voor genen een levensgeur ten leven. “


  ⚠️ Meld

 18. @Dame toch nog eens:

  Hoe verklaar je dan de grote groep mensen die niet leven conform de bijbelse richtlijnen en die zich hun hele leven fatsoenlijk gedragen?

  Zie mijn eerdere opmerking over het geweten.


  ⚠️ Meld

 19. Whahahaha! 😀

  Bericht door christen, op 3 november 2012 om 13:58

  Als een maatschappij zijn normen niet langer baseert op het bestaan van God en ieders persoonlijke verantwoordelijkheid aan Hem, verdwijnt de noodzaak meer en meer om je te houden aan regels die door de overheid en anderen gesteld worden.
  Dat is het proces wat jullie hier waarnemen.

  Je hele redenering gaat natuurlijk al fout op het moment dat je aanneemt, dat mensen die niet geloven in god ook maar direct besluiten zich niet te houden aan de regels die door de overheid en anderen gesteld worden!

  Verder mag je natuurlijk geloven wat je wil, maar ik ben het er wel mee eens, dat je voorzichtig moet zijn met dat als waarheid en feit brengen.


  ⚠️ Meld

 20. @Zwollenaarisback, op 2 november 2012 om 20:06
  Misschien moet je het in een groter plaatje zien, en niet in een woonwijkje. Landelijk gebeurd er steeds meer ongein. Zal wel met crisis/werkloosheid/verharding maatschappij/mensen steeds asocialer etc etc te maken hebben…

  Kun je ook cijfers aanleveren waaruit blijkt dat het steeds meer gebeurd?


  ⚠️ Meld

 21. @christen zijn de ‘bewijzen’ en ‘feiten’ in de Bijbel en van Josh McDowell falsifieerbaar? Zo nee, zijn het geen bewijzen/feiten.


  ⚠️ Meld

 22. dat mensen die niet geloven in god ook maar direct besluiten zich niet te houden aan de regels die door de overheid en anderen gesteld worden!

  Ook dat heb ik niet beweerd.
  Ik heb gezegd:

  Als een maatschappij zijn normen niet langer baseert op het bestaan van God en ieders persoonlijke verantwoordelijkheid aan Hem, verdwijnt de noodzaak meer en meer om je te houden aan regels die door de overheid en anderen gesteld worden.

  Er blijft natuurlijk een geweten dat een ieder heeft, hoe gemankeerd die ook kan zijn.


  ⚠️ Meld

 23. Volgens mij is de weerstand die mijn stelling oproept een bevestiging van het proces dat in de stelling voorgesteld wordt. Ieder vindt zijn eigen normen maatgevend, deze zijn relatief, niet absoluut meer.
  Geloof je in de God van de bijbel, dan heb je een aantal gedefinieerde absolute waarheden waar je naar probeert te leven (als het goed is).  ⚠️ Meld

 24. Nu ben ik erg benieuwd naar de “absolute waarheden” die in de Bijbel staan. Naar mijn beleving vechten groepen christenen elkaar de tent uit over de interpretatie van de Bijbel.


  ⚠️ Meld

 25. Of het wel of niet beschaafd is wat plantje doet….. ik kan me goed vinden in z’n reactie. Hoewel de Bijbel een belangrijk boek is (ook voor Nederland als staat want veel van onze wetten zijn afgeleid van de Bijbel), keiharde waarheden eruit halen? Misschien wel maar er staan tal van tegenstrijdigheden in, er staan vunzigheden in (die in onze tijd absoluut ontoelaatbaar zijn), er staan veel dingen waarvan ik blij ben dat ze tegenwoordig niet letterlijk genomen worden.

  De Bijbel kan je lezen met enorm veel brillen op.


  ⚠️ Meld

 26. Op 5 november 2012 om 08:12 is een post waar je mee zou kunnen beginnen Dame.
  De meeste mensen die zich afvragen of er wel keiharde waarheden in de bijbel staan doen dat alleen op een manier om zich ervan af te maken.
  Dan zul je ook niet werkelijk zoeken, en niet vinden.


  ⚠️ Meld

 27. Dame, als jij niet bereid bent moeite te doen, stel jij de vraag met de motivatie om je ervan af te maken.
  Dan heeft het geen zin om allerlei argumenten aan te dragen. Je kunt iemand niet overtuigen tegen zijn zin in.
  Daar ging de toon van diverse posts over. Dan doe ik mijn best om jou de mooiste kostbaarheden uit de bijbel en geschiedenis op te lepelen, en zijn dit alleen “paarlen voor de zwijnen”!


  ⚠️ Meld

 28. Omdat de man mogelijk een gevaar voor zichzelf was, werd een uitgebreide zoekactie opgezet. Bij de actie werd even later ook een politieheli ingezet. Uiteindelijk werd de man tijdens de zoekactie elders in Zwolle aangetroffen, aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. Aan de man wordt een hulpverleningtraject aangeboden. De politie bedankt alle mensen die met hun meldingen hebben meegeholpen bij de zoektocht naar de man.

  reactie van christen:”Als een maatschappij zijn normen niet langer baseert op het bestaan van God en ieders persoonlijke verantwoordelijkheid aan Hem, verdwijnt de noodzaak meer en meer om je te houden aan regels die door de overheid en anderen gesteld worden.
  Dat is het proces wat jullie hier waarnemen”

  @christen ; ieder z’n mening. De één denkt er over na; de ander krijgt het voorgekauwd. Maar vooral jouw laatste regel:”Dat is het proces wat jullie hier waarnemen”. Waar haal jij de arrogantie vandaan om de lezers op dit log te vertellen wat zij waarnemen? Laat een ieder dat voor zichzelf uitmaken!


  ⚠️ Meld

 29. christen, jij bevestigt met je halsstarrige houding gewoon alle vooroordelen die er zijn tegen gelovige mensen die anderen hun mening proberen op te dringen en alles beter denken te weten. Ik gun jou je overtuiging en laat anderen graag in hun waarde, het zou je sieren als jij dat ook probeert te doen


  ⚠️ Meld

 30. Beste Joppuh,
  Sommige meningen moet je laten horen, ook al vinden de meeste mensen die verwerpelijk.
  Vooroordelen bevestigen? De mensen die vooroordelen hebben zouden zich achter de oren moeten krabben.
  Ik denk niet alles beter te weten, maar sommige dingen weet ik wel (beter). Dat is balen als je dat vervelend vindt, maar niets aan te doen op zo’n forum als dit. Tenzijn de admin mij eraf gooit.
  Misschien kun je hem vragen of hij dat wil doen?
  Dan ben je van me af en kun je weer rustig verder.


  ⚠️ Meld

 31. @christen, heb met aandacht de discussie gevolgd, me er niet in gemengd, maar deze reactie vind ik kinderachtig, dat zeg je alleen wanneer je een discussie niet kunt winnen. En bij deze discussie zullen er volgens mij geen winnaars uit komen. Het is in dit soort discussie voor mijn gevoel juist het feit dat je respectvol met elkaar om blijft gaan zonder dat je elkaar beledigd of krenkt.

  Dat is balen als je dat vervelend vindt, maar niets aan te doen op zo’n forum als dit. Tenzijn de admin mij eraf gooit.
  Misschien kun je hem vragen of hij dat wil doen?
  Dan ben je van me af en kun je weer rustig verder.  ⚠️ Meld

 32. @christen ; “De mensen die vooroordelen hebben zouden zich achter de oren moeten krabben.” Vind ik wel een mooi voorbeeld van een vooroordeel.
  Blijf er vooral van overtuigd dat je sommige? dingen beter weet (dan wie?).
  Ik verheug me nu al op jouw gehersenspoelde riedeltjes.


  ⚠️ Meld

 33. Hee drama, als jij vindt dat ik gehersenspoeld ben, heb jij dan geen vooroordeel?
  Jij weet toch niet hoe ik aan mijn overtuiging ben gekomen?
  Trouwens, sommige hersenen zouden wel eens een goede wasbeurt kunnen gebruiken!
  Door wie ben jij eigenlijk gehersenspoeld? Hersendode tv programma’s?


  ⚠️ Meld

 34. ter vermaak.

  @christen ;
  “Hee drama, als jij vindt dat ik gehersenspoeld ben, heb jij dan geen vooroordeel?”
  -Tuurlijk wel.

  “Jij weet toch niet hoe ik aan mijn overtuiging ben gekomen?”
  -laat me raden: je kwam een engel tegen in het bos?

  “Trouwens, sommige hersenen zouden wel eens een goede wasbeurt kunnen gebruiken!”
  -so true!

  “Door wie ben jij eigenlijk gehersenspoeld?”
  -christen toch: vooroordeel?:o

  “Hersendode tv programma’s?”
  -wat bedoel je? Graag voorbeelden;)


  ⚠️ Meld

 35. Beste mensen,

  Dit nieuwsbericht gaat over een inval in een woning in Stadshagen.

  Dat jullie op een ‘zijspoor’ zijn beland is tot nu toe gerespecteerd (het is ook jullie Weblog!), maar de gemoederen raken nu enigszins verhit en de eerste verwijten zijn daar.

  Mag ik u verzoeken de discussie af te ronden of desnoods verder te gaan op het Chat Log via de menuknop ‘Algemene Logs’ ?  ⚠️ Meld

 36. Misschien kun je hem vragen of hij dat wil doen?
  Dan ben je van me af en kun je weer rustig verder.

  Wat een rare suggestieve opmerking. Ik zal nooit een admin vragen iemand te bannen, tenzij er echt buitensporig geschoolden of aanstootgevende postings geplaatst worden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.