Leerlingen Thorbecke SG ontwerpen waterspuwers

Zwolle – Donderdag 1 november presenteerden 18 leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap uit Zwolle hun ideeën voor waterspuwers. Een waterspuwer moet ervoor zorgen dat regenwater niet meer onnodig de riolering in gaat, maar nuttig en creatief wordt gebruikt. De ontwerpen werden beoordeeld door een docent en medewerkers van Waterschap Groot Salland.

waterspuwers.jpg
De leerlingen presenteerden aan de hand van maquettes hun ideeën, in dit geval een waterspuwende kikker aan de rand van een vijver.

De opdracht voor de leerlingen luidde als volgt: ontwerp een unieke waterspuwer. Vijf groepen presenteerden aan de hand van maquettes hun ideeën. Die behelsden allerlei varianten van waterspuwers, waaronder een kikker, het schoollogo, een boom, en een obelisk. Met deze laatste uitvinding dingen de scholieren mee met de hoofdprijs om het winnende idee daadwerkelijk uit te voeren.

Ontwerpwedstrijd

Waterschap Rijn en IJssel schreef een wedstrijd uit om waterspuwers te ontwerpen. Iedereen kan zijn of haar ideeën indienen via www.wrij.nl/waterspuwers. Een waterspuwer moet ervoor zorgen dat regenwater niet meer onnodig de riolering in gaat, maar nuttig en creatief wordt gebruikt. Waterschap Rijn en IJssel wil met de wedstrijd aandacht vragen voor de betere en mooiere toepassingen van regenwater, die inwoners zelf kunnen bedenken en uitvoeren om daarmee samen slimmer de veranderingen in het klimaat op te vangen.

Artikel delen: