Programma opening Hanzelijn Zwolle

Zwolle – Zes jaar is er aan gebouwd en nu is hij klaar. De Hanzelijn, de spoorlijn die Zwolle met de randstad verbindt. Op zondag 9 december 2012 start de dienstregeling van NS op dit nieuwe spoor en natuurlijk is dat reden voor een feest in de stad. Hare Majesteit de Koningin opent donderdag 6 december 2012 het nieuwe  traject. De Koningin reist op 6 december met de koninklijke trein van Lelystad naar Zwolle waarbij de trein ook stopt op de nieuwe stations Dronten en Kampen Zuid.

Om de officiële opening te vieren organiseert Zwolle Marketing in samenwerking met Xplosief op zaterdag 8 december 2012 een groots openingsfeest in de binnenstad van Zwolle. Op station Zwolle worden reizigers ontvangen met theater, muziek en gratis shoppingbags. Vanaf het station zal een feestelijk aangeklede route de bezoekers naar de binnenstad leiden waar het feest in het stadspark, onder de Sassenpoort, begint. Hier kan iedereen komen genieten van theater, muziek & vertellingen en kan er geproefd worden bij de smaakmarkt “Het Land van Smaak en Ambacht”.

In de Sassenstraat hebben ondernemers handen ineengeslagen om een mooi programma neer te zetten dat geheel in het teken zal staan van Grimm-sprookjes. Op het Grote Kerkplein zal naast optredens van Zwolse koren en orkesten het bijzondere concept Gewoon Zwolle van zich laten horen. Gewoon Zwolle zorgt voor bijzondere samenwerkingen tussen verschillende artiesten. Rond 22.15 uur wordt de feestelijke dag afgesloten met een bijzonder theaterspektakel op de Grote Markt. Ruim 150 personages treden op waarbij de hoofdrol is weggelegd voor aartsengel Michaël.

IJSBEELDENFESTIVAL

Van  8 december t/m 27 januari kan iedereen een bezoek brengen aan één van de grootste ijsbeeldenfestivals ter wereld. Een team van 40 internationale en Nederlandse ijskunstenaars gaat met behulp van 250.000 kilo ijs en 250.000 kilo sneeuw diverse sprookjes van ‘Grimm’ uitbeelden. Zwolle staat in 2012 helemaal in het teken van de gebroeders Grimm en hun wereldbekende sprookjes. Het is namelijk 200 jaar geleden dat de gebroeders Grimm hun sprookjes optekenden uit de monden van de vele verhalenvertellers die Europa toen nog rijk was. Om het tweehonderd jarig bestaan te vieren heeft Zwolle besloten de stad om te toveren tot Grimmstad. Naast het IJsbeeldenfestival is er een kerstmarkt, een ijsbaan, een reuzenrad en heel veel meer. Een bezoek aan het IJsbeeldenfestival is niet compleet zonder een overnachting in IJshotel Lumen. Om deze voor Nederland unieke mogelijkheid te beleven is haast geboden. Het hotel telt een beperkt aantal tweepersoonskamers.

MAAK KENNIS MET DE HANZELIJNGEMEENTEN

Naast het openingsfeest op 8 december in Zwolle is er deze dag ook de mogelijkheid om kennis te maken met de activiteiten in Lelystad, Dronten en Kampen. Bezoekers zijn in elke stad langs de nieuwe Hanzelijn welkom om de opening van de spoorlijn met de inwoners te vieren.

ONDERNEMERSCONGRES “DE NIEUWE HANZE”

Op woensdag 12 december 2012 wordt er in Odeon de Spiegel Theaters in Zwolle een landelijk ondernemerscongres georganiseerd. Het thema is Nieuwe Hanze wat o.a.  staat voor Samenwerken, Ondernemen, Blik naar buiten en Aanpakken.  De regio Zwolle is economisch gezien een zeer succesvolle regio in Nederland. Dit blijkt onder meer uit de constante top-3 positie van de gemeente Zwolle en haar directe omgeving op de ranglijst van regio’s, zoals gepresenteerd in het jaarlijks onderzoek "Toplocaties" van Elsevier en Bureau Louter. En dan te bedenken dat Nederland de vijfde plaats inneemt op de WEF-ranglijst (World Economic Forum) van best concurrerende economieën te wereld! Tijdens het congres ‘de Nieuwe Hanze’ wordt er antwoord gegeven op de vraag wat de  regio Zwolle zo interessant maakt.  Wat zijn de kritische succesfactoren en hoe kan deze toppositie de komende jaren verder worden uitgebouwd? Laat u inspireren door de visies van topondernemers en provinciale/landelijke bestuurders. Neem kennis van de laatste economische ontwikkelingen in deze topregio. En ontmoet een hoogwaardig ondernemersnetwerk voor waardevolle contacten.

Kijk voor meer informatie op http://www.nieuwehanze.nl/

Artikel delen:
Reacties 6
  1. hoop dat het dan flink sneeuwt kijken hoe winterbestendig de ns dan is. maar zal wel helemaal toppie zijn. als bea in de trein zit zal die jammer genoeg wel niet stranden dan :P;D


    ⚠️ Meld

  2. @GertZwolle: de prijs die getoond wordt voor een reis Zwolle-Lelystad nu (met een route die via de randstad gaat) is dezelfde als die van na 8 december (wanneer de route rechtstreeks is). Daarom ga ik er niet vanuit dat die prijs correct is: de rit is namelijk tig keer korter.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.