500e jongere aan het werk via 1000-jongerenplan

Zwolle – Jeroen Deij uit Zwolle is de vijfhonderdste jongere die dankzij het 1000-jongerenplan aan het werk is geholpen. Op vrijdag 2 november is hierover met het bedrijf Kornet Schilderwerken in Genemuiden een overeenkomst gesloten. Op het provinciehuis in Zwolle ontving het schilderbedrijf hiervoor een certificaat uit handen van Hoofd Eenheid Publieke Dienstverlening Monique Stouten van de provincie Overijssel.

1000-jongerenplan.jpg
Vlnr: Mark Kornet (directeur Kornet Schilderwerken), Jeroen Deij (de vijfhonderdste jongere) en Nicole Vos (directeur Kornet Schilderwerken).

Het schildersbedrijf ziet het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om deel te nemen aan het 1000-jongerenplan, en zo Jeroen een kans te geven. Directeur Mark Kornet: “Jeroen wil zijn leven een nieuwe wending geven. Toen aan ons werd voorgesteld, klikte het direct. De 100% motivatie van Jeroen heeft ons met volle overtuiging doen besluiten de samenwerking aan te gaan. Bovendien is het voor ons een investering in de toekomst van ons bedrijf”.

Kansen vergroten

Het 1000-jongerenplan is een samenwerking tussen de provincie Overijssel, de jeugdzorginstellingen Trias Jeugdhulp, Jarabee en Pactum Jeugd en Opvoedhulp en verschillende andere partijen. Het doel van het plan is om in vijf jaar tijd duizend jongeren die moeilijk aan een baan kunnen komen, aan een leerwerktraject te helpen. Gedeputeerde Boerman voor Ruimte, Water en Jeugdzorg: “Hiermee leren de jongeren een vak en worden hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Niet zelden worden zij in vaste dienst genomen door het bedrijf dat het leerwerktraject aanbiedt. Daarnaast ontvangen de jongeren begeleiding op gebied van wonen, zorg en vrije tijd waardoor zij in staat zijn om volledig mee te doen aan de samenleving.”

Prikkel voor bedrijfsleven

Het 1000-jongerenplan biedt ook kansen voor de deelnemende bedrijven. Gedeputeerde Boerman: “Door jongeren in dienst te nemen en te begeleiden kan waardevolle vakkennis van oudere werknemers worden overgedragen op jongeren. Hierdoor blijft de kennis voor het bedrijf behouden.” De bedrijven ontvangen van de provincie een subsidie om de jongeren in dienst te nemen en te begeleiden. De begeleiding wordt verzorgd door de jeugdzorginstellingen.

Meer informatie

Het 1000-jongerenplan loopt tot 2015. Lees meer over het plan op http://www.1000-jongerenplan.nl/.

Artikel delen: