Thomas meets Kayak

Zwolle – Een uniek en eenmalig afsluitend concert geeft de bekende Nederlandse symfonische rockgroep Kayak samen met het Zwolse Thomas-orkest onder leiding van Patrick Curfs op vrijdag 28 december in theater De Spiegel. Het concert is bijzonder te noemen omdat alle nummers opnieuw zijn gearrangeerd voor orkest en rockgroep samen!

kayak.jpg

Dit najaar is het feest, want het is al weer veertig jaar geleden dat Kayak, de symfonische rock-trots van Nederland is opgericht. In hun jubileumtour ‘Journey through time’ gaat Kayak een greep doen uit haar immense repertoire. Op de setlist komen uiteraard de bekende hitsuccessen te staan, maar ook minder bekende, zelden of nooit eerder gespeelde nummers komen aan bod. Na een afwezigheid van twee jaar, als gevolg van het overlijden van drummer/componist/producer Pim Koopman, maakte Kayak afgelopen jaar een comeback met Hans Eijkenaar, een van de meest gerenommeerde slagwerkers van ons land. En met daarnaast in de vertrouwde bezetting van de laatste cd’s, roerganger en toetsenist Ton Scherpenzeel en de vocale boegbeelden Cindy Oudshoorn en Edward Reekers. Zowel de nieuwe cd ‘Anywhere but here’ als de clubtour oogstten lovende kritieken.

Met klassiekers als ‘Ruthless Queen’, ‘Wintertime’ en ‘Starlight Dancer’ is Kayak niet meer weg te denken uit de Nederlandse Top 2000 Aller Tijden. Tijdens de laatste editie was de band met maar liefst vijf nummers vertegenwoordigd. De artistieke hoogtepunten in het 40-jarig bestaan zijn eveneens talrijk. Dat men ondanks de diverse bezettingswisselingen nog steeds spreekt van een herken-bare ‘Kayak-sound’ geeft aan hoe sterk de eigen identiteit van de muziek was en nog steeds is.

Sinds 2008 staat het Thomas-orkest onder directie van Patrick Curfs, eerste altsaxofonist van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Thomas is vooral in de regio Zwolle te vinden tijdens bijzondere evenementen, koninginne- en bevrijdingsdag. In de loop der tijd is het orkest uitgegroeid tot een semi-professioneel orkest van zo’n vijftig amateur-muzikanten, dat verschillende stijlen speelt zoals zoals pop, rock, blues en soul.

Voor alle amateur-muzikanten uit de provincie Overijssel worden voorafgaand aan het concert, vanaf 10.00 uur ’s morgens vijf workshops gehouden door de leden van Kayak:

a. piano en keyboard door Ton Scherpenzeel

b. zang door Cindy Oudshoorn

c. slagwerk door Hans Eijkenaar

d. gitaar door Joost Vergoossen

e. basgitaar door Jan van Olffen

Uit de workshops wordt een groepje deelnemers gekozen om het nummer Wintertime van Kayak uit te voeren op het podium van theater De Spiegel! Inschrijven kan op www.thomasorkest.nl en tegen betaling van slechts € 10. Aarzel niet en schrijf je in want VOL =VOL! Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van de provincie Overijssel, de gemeente Zwolle en Het Hervormd Weeshuis.

Kaarten voor het concert zijn te koop via de website van theater De Spiegel, op: www.odeondespiegel.nl. Het concert wordt om 15.00 en 20.00 uur uitgevoerd.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Die heeft de zak gekregen ! (De zak van Max) maar…..gaat wel een leuk concert worden denk ik hoor ! Ik ga mij opgeven voor een duetje met Cindy..


  ⚠️ Meld

 2. ?? 22,50 behoorlijk aan de prijs? Het is een weggevertje! Ga maar eens naar een musical of een concert van een wat meer bekende Nederlandse band. Dan ben je dat bedrag maal een factor 2 á 3 kwijt. Volgens ingewijden heb je je geld er na 2 nummers al uit en dan volgen er nog een stuk of 20 😉


  ⚠️ Meld

 3. Is maar gewoon een cover bandje.
  En het Kayak van vroeger met Max Werner,Pim Koopman en Johan Slager is niet te evenaren.
  Dus 22.50 blijft veel geld.


  ⚠️ Meld

 4. Jullie maken me gek, maar doe dat dan liever op 28 Dec. Ik sta dan de hele avond voor/in de spiegel !! Change for a lifetime…….


  ⚠️ Meld

 5. Evert, Kayak: Eerst komt met stip bovenaan Ton Scherpenzeel, dan Pim Koopmans en daarna nog een paar anderen. Daarna pas Max Werner, die heeft ooit 2 LP/CD ingezongen, meer niet. Nog steeds 1 van de beste bands van NL.


  ⚠️ Meld

 6. Het is bijzonder,maar in de genre de prog.rock is dit nooit mijn band geworden terwijl ik iemand ken ook daar ook liefhebber van is,juist wel zijn band is.

  Zal wel leeftijd gebonden zijn 50+ zijn er dol op 😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.